RAB - registreret alternativ behandler

Alternativ behandlere har mulighed for at indgå i en registreringsordning. Det giver dig som forbruger sikkerhed for et vist uddannelsesniveau, ligesom der er etableret et klagesystem. Det hele er godkendt af Sundhedsstyrelsen. Du kan kende de godkendte behandlere ved, at de bruger titlen (RAB).

Ordningen er frivillig, så derfor kan du også finde alternative behandlere der er fuldt ud lige så kvalificerede som de registrerede, dog uden at de ønsker at være RAB-godkendte.

Vær i øvrigt opmærksom på, at en del forsikringsselskaber stiller krav om, at behandleren er RAB godkendt, hvis selskabet skal dække udgifterne til behandling.

Fordele ved at vælge en registreret behandler

En registreret alternativ behandler skal leve op til en række krav. Det giver dig som forbruger en større sikkerhed for at behandleren er helt opdateret i forhold til sit fag. Der er nemlig krav om, at behandleren hele tiden efteruddanner sig og derved ajourfører sin uddannelse.

Er du utilfreds med noget har du en ekstra sikkerhed ved at vælge en RAB-behandler, for den forening behandleren er medlem af skal have et klagenævn. Klagenævnet skal opfylde en række betingelser, igen for at sikre dig.

Hvem er omfattet

Registreringsordningen for alternative behandlere omfatter, som det hedder:

"... alternative behandlere, der udøver sundhedsmæssig virksomhed uden for det offentligt finansierede sundhedsvæsen, og som ikke er autoriseret til at udøve den pågældende virksomhed eller omfattet af Sundhedsstyrelsens tilsyn med den sundhedsfaglige behandling, der udføres af personer inden for sundhedsvæsenet, som fx akupunktører og zoneterapeuter"

Om forfatteren

  • Er eksamineret og godkendt som akupunktør
  • har supervisionsaftale med en læge
  • har en patientansvarsforsikring
  • har gennemgået et godkendt førstehjælps kursus inkl. hjertemassage

Se mere på Livssyn - akupunktør, zoneterapeut og NLP-practitioner Ole Malchaus hjemmeside.