5 gode råd til når du skal købe ny eller brugt bil

Går du også og overvejer at købe en ny eller brugt bil, men er i tvivl om hvad du bør købe? Så læs med her, og få nogle gode råd til når du skal købe din næste bil.

Som udgangspunkt når du foretager et bilkøb, skal du altid overveje hvilke behov du har samt hvad din økonomi kan række til. Det er ikke nødvendigvis sikkert, at det er mest hensigtsmæssigt for dig at vælge en ny bil fremfor en brugt. 

1. Hvis din økonomi rækker til at kunne købe en sprit ny bil, som kan dække din behov og ønsker, så bør du gøre det. Fordelen ved at købe en sprit ny bil er, at du får en garanti samt færre udgifter til vedligeholdelse i forhold til en brugt bil.

2. Hvis du kører langt hver dag, bør du i høj grad overveje at købe en bil, som kan køre langt på literen. Ofte køre nye biler længere på literen, men man kan godt finde en brugt bil, som er økonomisk. 

3. Er du en af de personer som køre få kilometer om året, bør du overveje at købe en "ny" brugt bil, som måske maks har et til tre år bag sig. Det kunne eksempelvis være en brugt leasingbil, da de givetvis har gennemgået servicebesøg og har haft en større afskrivning end gennemsnittet af de tilsvarende biler på markedet. Dine fremtidige afskrivninger vil derfor ikke påvirkes særligt, da du køre få kilometer om året - bilens pris vil derfor kunne holde sig bedre, hvis du ønsker at sælge igen senere hen.

4. Hvis du derimod har behov for en større famliebil, så er der gode muligheder på markedet for brugte biler. Hvis din økonomi ikke rækker til at betale det, en ny koster, så kan du let finde en rummelig og sikker brugt bil til en god pris.

5. Hvis din familie er lidt mindre, så kan du overveje og gå på kompromi med størrelsen af bilen, men uden at gå på kompromis med komfort og sikkerhed. Du kan med fordel derfor vælge en ny bil, der dog er lidt mindre, men som køre længere på literen, har bedre sikkerhed og garanti.

Husk når du køber en ny eller brugt bil, så vil sælgeren som udgangspunkt prøve at sælge dig en bilforsikring eller lave en aftale med et billån, da sælgeren givetvis har en aftale med banker/forsikringsselskaber. Du bør derfor med selv undersøge markedet, og du kan højst sandsynligt finde en bedre aftale selv. Du kan med fordel derfor sammenligne priser på billån og bilforsikringer på en af de mange sammenligningsportaler på nettet for at spare penge.

Om forfatteren

Arbejder med bilforsikringer og billån til dagligt, og har en god indsigt i bilmarkedet.