Gør bilen vinter- og efterårsklar med dit eget eftersyn

Når efteråret og vinteren står for døren, bør du altid lave et grundigt eftersyn af din bil, for at sikre dig de bedste forudsætninger i trafikken. Men hvad er det vigtigste at undersøge, når man går fra en varm periode til en mere kold og våd?

  1. Undersøg bilens dæk. Dækkene er en af de vigtigste faktorer i en opbremsning og er med til at opretholde korrekt vejgreb. Har du sommerdæk på bilen, bør du skifte til enten universaldæk eller endnu bedre et sæt deciderede vinterdæk. I Danmark er vejret meget ustadigt og omskiftelig. Vores efter sætter hurtig ind og det halve af året går med slud, regn, kulde og frost. Derfor er et par gode vinterdæk essentielt for et godt vejgreb og heraf sikker føre i trafikken.
     
  2. Undersøg bilens øvrige sikkerhedsudstyr. Er bremserne i orden? Er der slør i rettet? Og virker mine vinduesviskere? Sidstnævnte er måske en bagatel for nogen, men kan i den våde og kolde tid, være til gene for mange, hvis de ikke virker korrekt. Det er altid vigtigt at have et sikkert udsyn igennem foruden bagruden og her kommer et sæt korrekt monteret vinduesviskere ind i billedet. Skift hellere lidt ofte, for at undgå defekte viskere. Har du børn, er det også vigtigt at have korrekt monteret en godkendt autostol til de mindste.  Udover at det er lovpligtigt, er det også en livsnødvendigt ved nødopbremsninger, som sker hyppigere om vinteren pga. glat føre.
     
  3. Tænk dig om og gør efter forholdende. Om vinteren bør man tænke sig en ekstra gang om når man kører på vejene. Det er ikke altid muligt at se om der er glat og det kan være svært at regne ud hvordan bilen vil reagere i en given situation. Ét er i hvert fald sikkert, bilen vil reagere anderledes og både bremselængde og manøvrering er dårligere. Så derfor, kør altid efter forholdende.

God vinter- og efterårskørsel.

Om forfatteren

Se de bedste til på følgende:
vinterdæk
autostol