MINI Hatch

MINI hatchbacken, som kendes som MINI Hatch, er en tre-dørs hatchback produceret af BMW. Bilen er en genskabning af den klassiske MINI fra 1959, men har teknisk ikke noget til fælles med den tidligere variant. Bilen blev introduceret tilbage i 2000 og er siden kommet i to nyere generationer og en række varianter som f.eks. MINI Cabriolet. Den anden generation blev lanceret i 2006 og den seneste tredje generation så dagens lys i 2014. MINI Cabriolet blev introduceret første gang i 2004.
Selv om der reelt er tale om en helt ny bil, som ikke har meget med den oprindelige mini cooper at gøre, er stilen dog stadig super genkendelig og er med til at gøre bilen, til hvad den er i dag: et moderne designikon på fire hjul. Og prisen er da også derefter: selv om en MINI Hatch er lille, er prisen det bestemt ikke. Men så får du til gengæld også luksus, stil og eksklusivitet for alle pengene.

Produktionen af MINI Hatch
Bilen bliver, i lighed med sin ikoniske forgænger, produceret i Cowley i Enlang på fabrikken Plant Oxford, hvilket er en fabrik under BMW. Siden lanceringen af tredje generation MINI Hatch, er produktionen blevet udvidet til at også indeholde en fabrik i Holland.

Overblik over MINI Hatch
Med introduktionen af den nye tredje generation af MINI Hatch, har bilen i dag følgende specifikationer:
3 eller 5 døre
Længde: 382,1 cm (3-dørs) eller 398,2 cm (5-dørs)
Bredde: 172,7 cm
Højde: 141,4 cm (3-dørs) eller 142,5 cm (5-dørs)

Motor
1.2L turbocharged I-3 (One)
1.5L turbocharged I-3 (Cooper)
1.5L turbodiesel I-3 (One D, Cooper D)
2.0L turbocharged I-4 (Cooper S, JCW)
2.0L turbodiesel I-4 (Cooper SD)
6 gear, automatisk eller manuel
I forhold til første generation af MINI Hatch, har den opdaterede version fået lidt flere motorkræfter og er desuden lidt større end den oprindelige, hvilket bl.a. har givet bedre benplads på bagsæderne. Bilen befinder sig dog stadig komfortabelt i gruppen af mini-biler, og er dermed et godt valg for dig, som ønsker en lille, smart bil, der især er velegnet til bykørsel.

Køb af MINI Hatch
Hvis du drømmer om at blive den lykkelige ejer af en MINI Hatch, kan den købes hos en række forhandlere i Danmark, hvor du typisk både kan finde en ny model og en brugt MINI Hatch. Når du har fundet en bil, som kan være noget for dig, bør du kontakte forhandleren for at lave aftale om en prøvetur i bilen. På den måde kan du få en bedre fornemmelse af, om det er den rigtige bil for dig.