Findes der alternativer til forbrugslån?

Er du i tvivl om, hvorvidt du behøver at tage et forbrugslån? Der findes en række råd, du kan bruge, inden du optager et lån. På denne måde sikrer du, at du har undersøgt dine muligheder og minimerer risikoen for at komme til at fortryde dit lån. 

Lånemarkedet for private, kan nemt findes kompliceret, hvis du er førstegangslåner. Der findes en masse termer og navne på diverse lån, hvilket nemt kan forvirre dig som låner, specielt hvis du er i tvivl, om lånet er en god idé i første omgang. 

Undersøger du markedet og dine unikke muligheder først, kan du sikre en mere sikker og overskuelig låneproces. Forbrugslån er specielt kendt for at være en hurtig løsning på en økonomisk udfordring, og er behjælpelige i nogle henseender, men langt fra i alle. 

Der findes en række alternativer, som du kan benytte, inden du optager et lån

Kassekredit
Undersøg muligheden hos din bank for at lave en kassekredit i stedet for at optage lån. Kassekreditten giver en økonomisk frihed, og renterne skal først betales når den bruges, og ikke når den oprettes. På den måde kan den skabe mere tryghed og luft i dit budget og spare dig for en masse bekymringer om uforudsete udgifter. 

Opret et budget og en opsparing
Dette er den klassiske løsning, som mange private desværre undervurderer. Et budget er ikke kun godt, til at vise hvor mange penge du har til rådighed, men det giver dig også et overblik over, hvor du har mulighed for at spare. Ofte er dette på poster, som man slet ikke tænker påvirker ens økonomi. Herefter kan der oprettes en opsparing, hvor alle beløb - store som små, bør være velkomne. 

Alternative låntyper
En god idé er altid, at undersøge om der findes alternative lån, til netop det som du skal bruge dine penge på. Er det eksempelvis i forbindelse med bilkøb, kan et billån hos din bank eller selvstændige kreditinstitutter, oftest spare dig for mange procenters rente på årsbasis. 
Det kan også være, at du er studerende, og har mulighed for at tage SU-lån i stedet. Dette er et meget fordelagtigt lån, set komparativt med alternativerne på markedet. Her skal du dog være opmærksom på, at lånet kun kan optages, hvis du er aktiv studerende og modtager SU i forvejen. 

Afdragsordninger
Forskellige afdragsordninger som finansieringsalternativ, er også noget der bliver mere og mere brugt. Det skyldes bl.a. at flere virksomheder, tilbyder deres kunder rentefrie afdragsordninger ved større køb. Ved dette alternativ er det vigtigt at undersøge de specifikke forhold i netop dit tilfælde. 

Forbrugslån er ikke nødvendigvis en dårlig beslutning. Det afhænger altid af den pågældende situation. Det opleves desværre at forbrugere optager flere lån, for at betale af på nuværende gæld, eller for at finansiere overforbrug og impulskøb. Undersøger du dine muligheder og skaber overblik over din økonomi, ved du at du træffer en velovervejet og god beslutning, ligemeget hvad du vælger. 

Om forfatteren

Skriver for www.mikonomi.dk - områderne lån, forsikringer og a-kasser.