Kviklån - Kan man optage et rentefrit lån?

Der er mange meninger om de hurtige lån på nettet - de såkaldte kviklån. Men er det altid så skidt med de der kviklån?

Der kan være mange grunde til at man ikke umiddelbart kan gå ned i sin bank og bare lige få sig et forbrugslån. Men hvilke andre muligheder har man så? Det er typisk her at de hurtige kviklån kommer på banen. Der findes efterhånden et ret stort udbud af kviklån på nettet, og mange forskellige kategorier af kviklån.

Man skal selvfølgelig altid spørge sig selv om man virkelig har brug for et kviklån. Er man i den situation, at et forbrugslån via en online låneudbyder er den eneste udvej, så er der selfølgelig, nogle ting du skal være særlig opmærksom på.

  • Hvor mange penge har du brug for at låne?
  • Hvor meget har du råd til at afdrage hver måned?
  • Hvad er de årlige omkostninger i procent (ÅOP)?
  • Har du mulighed for at skippe et afdrag eller to, hvis det bliver nødvendigt?
  • Kan du betale lånet ud før tid og uden yderlige omkostninger, hvis du kommer til penge?
  • Kan du evt. låne pengene rentefrit, hvis lånet kun er over en kort tidshorisont?

Svarene på ovennævte spørgsmål, afgør selvfølgelig, hvilket kviklån, der lige passer bedst til netop din situation.

Kviklån - kan man optage et rentefrit lån?

Hvis du kun lige står og mangler lidt penge til en forlist vaskemaskine et nedbrudt køleskab, eller noget tilsvarende, så kan det faktisk godt lade sig gøre at låne penge rentefrit og helt uden gebyrer. De rentefrie lån er små kviklån på 3000 - 4000 kr. som typisk er gratis i 30 dage. Men man skal selvfølgelige gøre op med sig selv, om kan kan betale pengene tilbage inden den gratis rentefrie periode udløber. Kan man det, så er et gratis rentefrit lån et godt alternativ til at kunne løse en uforudset udgift. Har man ikke tilbagebetalt pengene inden for de 30 gratis dage, så tilkommer der selvfølgelig renter og gebyrer på lånet.

Om forfatteren

Quick-laan.dk er en dansk webtjenste, der lister de største danske online låneudbydere og sammenligner renter på forskellige typer af online forbrugslån.