Kviklån - Slet ikke så slemt, som alle gik og troede?

Kviklån har i lang tid været et "fyord", når man befandt sig inden for den økonomiske verden, men måske er kviklån slet ikke så slemt, som man har gjort dem til? Det er jo egentlig med kviklån, som det er med alle andre lån - De er gode, hvis man bruger dem rigtigt, og kan være dårlige, hvis man bruger dem forkert.

 

Hvad kan man bruge et kviklån til?

Der er nogle få scenarier, hvor et kviklån gør sig utrolig godt, og hvor det kan være rigtig gavneligt for økonomien. Forestil dig f.eks. at du, i slutningen af måneden, modtager en uforudset udgift (tandlægeregning, bilreperation eller lign.), som du ikke har råd til at betale. Normalt ville du skulle ringe til din bank, hvilket for mange kan virkelig en smule omstændigt, når det jo blot handler om få tusinde kroner i få dage?

 

Her kommer kviklån ind i billedet, hvor man kan ansøge online, få svar inden for et par minutter og have pengene på sin konto dagen efter. Da løbetiden på lånet er så kort, vil omkostningen også være meget lille, og det vil derfor ikke skabe de store økonomiske laster, når man tager et kviklån.

 

Hvad skal man ikke bruge et kviklån til?

Der er selvfølgelig også nogle scenarier, som med alle andre lånetyper, hvor man ikke skal bruge kviklån. Hvis du f.eks. gerne vil have en ny computer, noget nyt tøj eller noget helt tredje, som du udemærket godt ved, at du ikke har råd til, og heller ikke får det, når næste lønning går ind. Hvis man gør dette, kan det skabe et generelt overforbrug, og man vil skabe sig en gæld, som man ikke er i stand til at betale tilbage rettidigt.

 

Vi ser desværre rigtig mange lånere, som ender i denne gældsspiral, fordi de ikke har gennemtænkt deres lån, inden de tog det. Dette gør sig både inden for huslån, billån og forbrugslån (hvor kviklån er i blandt).

 

Hvor kan man optage kviklån:

Der findes rigtig mange steder på nettet, hvor man kan optage kviklån, og deres koncepter minder de rigtig mange om hinanden. De tilbyder alle lån af en relativt lille beløbsstørrelse, der skal afvikles over kort tid. Mange af låne selskaberne kører med lån på omkring maks. 6.000 kr., hvor maksimum løbetid er en måned.