Reducer støj med gulvbelægning

 

Flere byggerier har problemer med akustikken. Enten fordi akustik ikke gennemtænkt fra starten af eller også fordi det bliver nedprioriteret.

 

Om rummet har den rigtige gulvløsning betyder meget om akustikken i et rum bliver god eller dårlig. Lyden reflekterer nemlig på hårde overflader, såsom vægge, lofter og selvfølgelig også gulve. Lyden af skridt fra hårde såler og stiletter bliver også væsentligt højere på hårde gulve, fordi der ikke er noget der kan absorbere lyden. Så bliver det til gene for dem der skal opholde sig i rummet i dagligdagen. 

 

I et afsluttet byggeri kan det være svært at lave om på gulvkonstruktionerne. Som bygningsansvarlig er det derfor smart at få rådgivning fra et erfarent gulvfirma så tidligt som muligt i byggeprojektet.

 

Heldigvis kan du komme langt med en korrekt gulvbelægning. Hvad der er bedst, afhænger helt af hvad det er for støj du ønsker at formindske samt hvad rummet skal benyttes til.

 

En af de mere eksklusive gulvtyper som også er lydabsorberende er korkgulve. Korkgulve har et rigtig flot og stilet udseende, og kan også reducere støj, både fra omgivelserne omkring og fra dem som går på det. Derudover holder korkgulvene også på varmen og er meget behagelige at gå på.

 

Noget af det bedste til at absorbere lyd er tæpper. De dæmper både lyden fra dem der går på gulvet samt den larm der kan komme fra omgivelserne f.eks. telefonsamataler eller arbejdsopgaver. Men det er uundgåeligt at tæpper bliver beskidte med tiden, og derfor er man nød til at budgettere løbende rengøring.

 

Gulve som vinyl og linoleum er meget populære i rum hvor der både stilles krav til støjniveauet og en nem vedligeholdelse. Det kan f.eks. være biblioteker og institutioner. Både linoleum og vinyl kan lægges i flere flotte farver og mønstre, eller udsmykkes med virksomhedens logo.

 

Det gulv du skal vælge afhænger som sagt af rummet og hvad lokalet skal bruges til, så ring til et erfarent gulvfirma for at få hjælp og vejledning.