Sådan sparer du i hverdagen

Vi kan alle, med jævne mellemrum, have behov for at spare i hverdagen. Dermed kan vi spare op til de ting vi går og drømmer om, som et nyt TV, ny bil eller måske en drømmeferie. Jeg vil derfor her komme med en række gode råd som hjælpe dig til at spare.

Kvit TV abonnementet og stream TV i stedet
Der er mange personer der betaler flere hundrede kroner hver måned for at have de rigtige TV kanaler. Er du ikke afhængig af live udsendelser, som f.eks. sport, så kan du som regel finde alt det gode indhold via en streaming tjeneste, som f.eks. Netflix, You Bio, HBO, eller Viaplay. De fleste af disse tjenester koster kun 79 kr./måned og så kan du streame alt det TV, som du ønsker. Dermed behøver du heller ikke at se TV på bestemte tidspunkter, men kan sætte programmerne i gang præcis når du ønsker det.

Kvit smøgerne
Er du ryger, så er det på tide at blive ikke-ryger. Ofte bruger rygere vanvittige beløb på at købe cigaretter, og der er derfor mange penge at spare. Derudover gør det dig til et langt sunderer menneske, så det kan kun anbefales.

Køb kun det du behøver
Det giver næsten sig selv at man kun skal købe det man behøver, men alligevel smider gennemsnitsdanskeren ufattelig mange fødevarer ud hver uge. Hvis du planlægger præcist hver uge hvad du skal spise hvornår, så kan du undgå at købe ting som ender med at blive for gamle. Hvis du planlægger dine køb i god tid, så du kun skal handle én gang om ugen, så sparer du også på andet end det formindskede madspild. Ved kun at handle én gang om ugen, så undgår du en masse impulskøb. Hvis du står hos købmanden hver dag efter arbejde, og er godt sulten, så vil der ofte komme en chokoladebar eller lignende i kurven, mens du står og venter ved kassen. Det er usundt og dårligt for din økonomi.
Har du behov for penge her og nu
Har du behov for penge nu og ikke kan vente til at du har sparet op, så kan du sagtens tage et forbrugslån. Der findes masser af udbydere af disse. Det koster naturligvis nogle renter og gebyrer, men betaler du tilbage til tiden, så er det ofte ikke så slemt. Det er dog vigtigt at du fremadrettet overholder sparerådene, så du har råd til at betale lånet tilbage. Ellers kan det hurtigt blive dyrt.

Om forfatteren

Elsker alt om økonomi, at tjene penge og at spare penge.