Spar på dit mobilabonnement

Vælg det rette mobilabonnement

Hvad enten du primært bruger din mobiltelefon til at gå på Facebook eller til at ringe, er der gode chancer for, at du kan spare penge på dit mobilabonnement. Nedenstående er en guide til, hvordan du kan spare penge på telefonregningen uden at lide nogen form for afsavn.

Udregn dit dataforbrug

Hvor meget bruger du egentlig af data på eksempelvis e-mails og streaming af film og musik? På de fleste teleselskabers hjemmesider kan du udregne dit dataforbrug ved at indtaste antallet af sendte mails samt minutter brugt på streaming af film og musik m.m. På den måde kan du finde frem til dit reelle dataforbrug, som formentlig vil være lavere, end du går rundt og tror. Du vil nok også blive overrasket over, hvor mange GB data du rent faktisk kan få for under 100 kroner om måneden!

Tjek netværksdækningen

Inden du binder dig til et mobilabonnement, bør du tjekke, om det pågældende teleselskab har god netværksdækning, der hvor du bor. Det kan du let tjekke på Samlino.dk, der viser de danske teleselskabers dækningskort.

Overvej hvor længe du vil binde dig

Nogle teleselskaber tilbyder mobilabonnementer uden binding, mens andre teleselskaber har en bindingsperiode på op til seks måneder. Hvis du skifter teleselskab inden for bindingsperioden, skal du typisk betale for dit forhenværende mobilabonnement bindingsperioden ud, samtidig med at du betaler for dit nye mobilabonnement. Hvis der er den mindste mulighed for, at du skifter mobilabonnement efter få måneder, bør du helt holde dig fra et mobilabonnement med binding.

Sammenlign data, tale og pris

Inden du lægger dig fast på ét bestemt abonnement, bør du sammenligne de forskellige produkter på markedet,så du finder det rette mobilabonnement for dig. Det vil sige det abonnement, der indeholder den mængde data og tale, du har behov for, til den billigste pris.