Vælg den rigtige a-kasse

Hvis du skal ud og finde en ny a-kasse, kan det være ret uoverskueligt, at overskue hvad der er det rigtige for lige netop dig. Der findes efterhånden en stor portion forskellige a-kasser, der alle praler med, at være billigst og bedst. Der kan selvfølgelig kun være en a-kasse, der er bedst, så derfor skal du som kunde ikke bare tage det første og bedste tilbud.

Det er ikke muligt at sige, hvilken a-kasse der er bedst til dig, der er flere forskellige faktorer der spiller ind. Skal du også bruge en fagforening ? Vil du gerne have lidt ekstra servicer, eller kan du nøjes med en billig a-kasse? Hvor meget er du interesseret i at betale om måneden? Vil du også have efterlønsbidrag med?

Alle disse og mange andre ting skal du tage stilling til inden du vælger din nye a-kasse.

Hvis du har brug for flere ting, at bruge til at tage stilling, kan du kigge på den rapport arbejdsdirektoratet, hvert år laver over medlemstilfredsheden i de danske a-kasser. Medlemstilfredsheden bliver gjort op i procent så det er let for dig, som forbruger at se hvad andre synes.

En af de spændene ting der også kommer frem i arbejdsdirektoratets rapport, er at nogle af de billige a-kasser, har ligeså tilfredse kunder, som de dyre a-kasser. Derfor kan det muligvis ligeså godt betale sig, at vælge en billig a-kasse.

Husk lige meget hvad, skal der nok være en a-kasse der lever op til dine krav. Så fortsæt blot med at lede, så skal du nok finde den.

Om forfatteren

Denne artikel er skrevet af en mand, der interesserer sig meget i Job og Fagforening.