10 Online Dating Tips

Online dating er en spændende verden, fyldt med muligheder rundt om hvert hjørne - men før du begynder at svare på de lokkende mails, er der 10 regler, du bør efterleve.

Dit kærlighedsliv kan være gået i stå af flere årsager. Et nyligt afsluttet forhold kan efterlade dig strandet med en lille omgangskreds og følelser af ensomhed. Du har måske oplevet store ændringer i dit liv, som en skilsmisse, blevet færdig på uddannelsen, eller du er flyttet til en ny by. Ligegyldigt hvilken omstændighed, er det svært at møde nye mennesker. Prøv online-dating - fuld af muligheder og spænding. Hvis du er ny på online dating scenen, er der flere ting, som alle bør vide.

1. Planlæg

Søger du bare efter tilbringe lidt underholdende tid i et chatrum? Leder du efter nogen at hænge ud med i weekenden? Søger efter et one night stand? Forsøger at finde Mr. eller Ms Right? Sæt dine mål for online dating og overhold dem - ellers kan du måske såre andres følelser eller find dig selv skrabe stumperne op af et andet mislykket forhold.

2. Spørg dine venner

Online dating og chat rooms er standard-værktøjer til folk i alle samfundslag på udkig efter kærlighed eller en lidt sjov. Spørg dine venner hvilke sites har virket for dem før. Hav tillid til udtalelserne fra dem, du allerede kender i stedet for at vælge en service tilfældigt.

3. Start langsomt

Du kan bruge lidt tid i chat rooms, e-mail korrespondance, eller endda via telefonnettet, før du føler dig tryg nok til at møde nogen. Tag dig god tid – du har ikke travlt! Nyd processen og omfavn spændingen.

4. Fortæl sandheden!

Hvis du virkelig ønsker at opleve succes med online dating, skal du være ærlig. Selvom du ikke kan styre andres handlinger så stå imod fristelsen til at vedhæfte en andens billede til din profil eller lyve om din fortid.

5. Organiser og prioriter

Online dating kan være overvældende. Det er meget nemmere at gennemse profiler af personer, du ved er på udkig efter et forhold end at strikke en samtale med nogen i baren. Vælge et par af de mest interessante profiler ud, tag noter, og begræns dig med dem i første omgang. Du kan altid kigge videre og det vil undgå for meget aktivitet og forvirrende følelser.

6. Tro ikke på alt hvad du ser eller læser

Hvis han eller hun lyder for god til at være sandt, er det meget muligt, at det forholder sig sådan. Tag din tid at få at vide nogen. Tjek deres historie. Hvis du nået til det punkt, hvor personlige oplysninger er blevet afsløret, er der måder hvorpå du kan bekræfte detaljer.
7. Chatrum etikette

Det gamle ordsprog "hvis du ikke kan sige noget pænt, så sig ikke noget som helst" gælder også for online dating. Chatrum ofte giver folk en følelse af uovervindelighed. Stop. Tænk. Hvis du ikke ville sige det til en komplet fremmed ansigt-til-ansigt, så lad være med at sige det.

8. Betalings sider er måske ikke så slemme

Websteder, der tager gebyr for at komme ind chatrum eller lave en online dating-profil, kan slå dig ud ved første øjekast. Du kan føle dig flov eller bange for at skulle ud med hårdt tjente penge til en dating hjemmeside, men du kan være sikker på, at hvis nogen er villig til at investere det koster at deltage i online dating, er det muligt, at de er meget alvorlige og villige at gå den ekstra mil for dig!

9. Vær til rådighed

Har du ikke adgang til internettet hver dag? Dette kan give problemer i online dating verdenene. Dem, der forsøger denne metode vil gerne tro, at de vil modtage hurtige svar. Vær til rådighed, overvej at afsætte en bestemt tid til at bruge i chatten, og reagere på e-mails i tide. Ellers kan du finde dine potentielle match mister interessen.

10. Sikkerhed

Når du har samlet selvtillid og fundet nogen, du ønsker at mødes ansigt til ansigt med, så husk at du ikke ved, hvad de kan forvente. Aftal at mødes et offentligt sted. Kør din egen bil, så du kan bevare kontrollen over dit miljø, og forlade stedet, hvis du føler dig utilpas. Selv om den første dato fører til en anden eller tredje, skal du huske, at i har lige mødt hinanden, og der er ingen hast.

Om forfatteren

DatingAmor.dk er Danmarks nye store dating side. Find en kæreste på netdating.