Den gode bryllupsfest

Bryllup i det nye årtusinde

Meget er sket de seneste år i forhold til hvordan vi fejrer bryllup. De personlige bryllupper er "in" og de danske brudepar bruger meget tid på deres planlægning. De danske brudepar er begyndt at iscenesætte deres eget bryllup, med bryllupsblog på nettet, hvor de deler ud af deres erfaringer, Facebook bliver flittigt brugt og bryllupsplanlægningen ender på nettet i form af billeder af deres dekorationer, brudekjole og vielsesringe.

Temabryllup 

De personlige bryllupper er i fokus i dagens danmark. Man ønsker at skille sig ud fra mængden, med et bryllup der huskes. Traditioner holdes naturligvis stadig i hævd, med brudekjole, brudebuket og vielsesringe, men brylluppet ser anderledes ud. Et temabryllup er blevet den store trend i det nye årtusinde. Hvad med et calypsobryllup, hvor brudeparret har bestilt div. effekter, for at få den rette stemning. festlokalet pyntes med olietønder og bandet spiller calypsomusik, så man får den helt rette stemning, ved sit bryllup Et winterwonderland bryllup, med masser af sne og tøris, eller et havebryllup i egen have, med masser af friske grønsager og stor åben grill. Det trendy brudepar i 2010 er miljøbevidst og fokuserer på klasse og stil. Man er i højere grad taget en amerikansk tradition til sig, med at give alle bryllupsgæsterne små personlige gaver, som de kan tage med hjem som minder fra den store dag. Gaven kunne være en lille æske hjemmelavet chokolade, bolcher eller hjemmelavet økologisk saft, selvfølgelig med en lille label påsat flasken, der fortæller lidt om hvor frugterne kommer fra og med en unik hilsen til alle gæsterne fra brudeparret.

Maden til et bryllup 

Maden er i højsædet, når de danske brudepar fejrer deres bryllup.  Slut med tunge retter, hvor man næsten ikke kan rejse sig fra bordet. Det trendy brudepar vælger flere små lette retter af gode råvarer. Der bliver i højere grad gået op i hvor råvarerne kommer fra og hvordan de er dyrket. Retterne skal være sunde og mindre kogt, ristet og bagt som tidligere. Denne sommer bliver der drukket champagne til et bryllup, gerne ægte lyserød champagne, hellere købe få flasker god champagne, med en historie bag sig, end en ukendt mouserende vin. Årets store hit indenfor bryllupskager er cupcakes. Cupcakes er små muffins liggende kager med toppings. Disse kager er utrolig velegnede som bryllupskage, da de kan stables utrolig flot og med den rigtige toppings, kan man igen gøre sit bryllup helt unikt. Dertil kan man tage hensyn til de af bryllupsgæsterne, der er allergisk for Gluten, nødder osv. da man har mulighed for at få lavet forskellige kager.

Om forfatteren

Martin Rieck er programansvarlig på Bryllupskanalen.tv Bryllupskanalen er danmarks TV station om bryllup og bryllupsplanlægning. Hver uge sender Bryllupskanalen Internet TV om bryllup.