Nu nærmer vi os forår og børnene ønsker sig en løbecykel

Har du et barn, som er blevet for stor til den 3-hjulede cykel, men ikke helt stor nok til den 2-hjulede endnu? Hvad gør man så? Man hjælper barnet med at udvikle balancen og koordinations evnerne, så det på den måde bliver rustet til at prøve kræfter med den 2-hjulede, og det gør man med en løbecykel.

Løbecyklen er den ideelle overgang mellem 3-hjulet og 2-hjulet, og samtidig med at dit barn for styrket balance og koordination, er det et sjovt legetøj, som børn har mange timers sjov med. Og det kan de have i et stykke tid, for cyklen kan justeres i højden, så selvom det kun er i nogle få år dit barn bruger en løbecykel, er der mulighed for at justere til, så barnet kan tage det i sit eget tempo og styrke sin balance stille og roligt, til tiden er kommet, hvor den 2-hjulede skal prøves af – de vokser jo, de små, og derfor skal løbecyklen naturligvis kunne følge barnets størrelse og behov.

Man kan købe løbecykler i både træ og i metal, og begge dele er ofte kvalitetsmæssigt i top og de kan ofte findes til meget fornuftige priser på internettet – så dit barn kan lege sig til en bedre balance på sin nye løbecykel, uden at du bliver ruineret.

Ganske som med de ’rigtige’ 2-hjulede cykler, kan man få en løbecykel i forskellige farver, så hvis din søn eller datter ønsker sig en ’drenge-løbecykel’ eller en ’pige-løbecykel’ kan dette sagtens lade sig gøre- i hvert fald hvad farven angår.

Om forfatteren

Torben skriver om legetøj af god kvalitet til børn. Hvis du har brug for at finde inspiration til løbecykler så er det en mulighed at starte her:  Løbecykel