Tips til at vælge godt hundefoder

 

Når du skal finde hundefoder til din hund skal du vælge det ud fra om den er en hvalp eller en voksen hund, samt størrelsen på hunden. 

 

Meget af det hundemad man kan købe i dagligvarebutikker er fattig på både vigtige vitaminer og nærringsstoffer som skal være i hundens foder for at leverer alle de byggesten der skal opbygge muskulatur, knogler, hud og hår. Derfor er det klart at du skal vælge det bedste hundefoder til din hund.

 

Hundemaden skal også levere energi til din hund som den skal bruge til bevægelse og motion. Vær derfor kritisk når du vælger hundemad og læs grundigt igennem hvad hundemaden indeholder.

 

Hunde er kødædere men har også træk som altædere. Dette skal du tage hensyn til i hundens kost. En rigtig hundekost indeholder kulhydrater, proteiner, mineraler, vitaminer og umættet fedt. Sørg også for hunden får noget vand.

 

De fodringsanbefalinger som er på færdigblandet foder skal du endvidere forholde dig kritisk til. De er kun standarder.  Hver hund er ikke ens hverken mellem racer og samt inde for samme racer.  Det kan godt være forskelligt med +/- en tredjedel.

 

I stedet bør du holde høje med din hunds vægt, og justere hundemad mængden ud fra idealvægten. Spørg din dyrlæge om din hunds idealvægt.

 

Som udgangspunkt skal hunden kun få mad en måske to gange dagligt.. Er hunden ikke rask, kan den have ordineret en speciel kost af dyrlægen - og den er det klart du bør følge.

 

Det er en god idé at gøre tørfoder vådt med kogevand fra f.eks. grøntsager eller kogt kød eller ben. Hunden kan nemlig bedst lide vådt og varmt foder, og samtidig får den ekstra mineraler og vitaminer fra det kogte vand.

 

Der er primært korn og gryn i tørfoder og ofte relativt lidt kød i. Suppler f.eks. med andet kødholdigt dåsefoder eller blot kogt kød til tørfoderet. 

 

Du kan også vælge at fodre din hund efter BARF metoden. I denne metode prøver man at genskabe en naturlig kost for hunden, som f.eks. kan bestå af råt kød og knogler samt revet frugt eller grøntsager.