Fordele ved soltøj

Sol-tøj er tøj, der er specielt designet, til at beskytte huden imod solens stråler. Tøjet beskytter den der har det på, imod de farlige solstråler. Der er to ting, der betyder noget for hvor godt tøjet beskytter imod solen. For det første er materialet vigtigt, og for det andet betyder designet noget for, hvor godt tøjet beskytter imod solen.

Når man kigger på materialet, skal man være opmærksom på stoffets vævestrukturer, hvis stoffet er tæt vævet og har farvestoffer tilsat, så beskytter det bedst imod solen. Nogle stoffer har naturlig solbeskyttelse, på grund af strukturerne i stoffet. Bomuld, linned og lærredsstof har naturlige solbeskyttende fiberstrukturer. Nogle syntetiske stoffer går også ind under denne kategori. Man har for nylig bevidst, at tøj i mørke farver er bedre til at beskytte imod solens stråler, end tøj i lyse farver.

Soltøj skal være svedtransporterende. Soltøj skal også gerne have en antibakteriel funktion. Soltøjet skal nemlig ofte bæres i meget varme og fugtige klimaer. Soltøj har fået tildelt et må for hvor beskyttende tøjet er, man måler i det der hedder Ultraviolet Protection Factor (UPF). En UPF faktor på over 50 anses for at være det mest beskyttende man kan få. UPF faktoren måler både UVA- og UVB-stråler.

Soltøj blev designet i Australien, som et alternativ til solcreme. Når huden bliver udsat for meget sol kan det føre til skader på huden og forbrændinger, og det kan føre til hudkræft. Statistikker fra forskere viser, at hudkræft er mere og mere udbredt. Soltøj beskytter både imod solskoldninger og hudkræft.

Om forfatteren

NoTanShop.com er en dansk webshop, der siden 2004 har designet og produceret solbeskyttende soltøj til danskerne. Soltøjet bære mærket OxiSun er testet og anbefaldes af forbruger bladet "TÆNK"