Guide til en sikker festival

Fælles for alle festivaler og koncerter er, at give folk en god oplevelse. Selvom der hvert år er flere tusinder af koncert glade danskere der nyder de mange koncerter og festivaler, så er der desværre også dem der kommer galt afsted på festivaler. Mange af skaderne involvere høreskader og skader hvor folk er blevet trådt på, grundet et alt for tæt pakket publikum.

Desværre kan det være rigtig svært for de festival ansvarlige at holde sikkerheden højt, med de store mængder af publikum, det er derfor vigtigt at man også selv gør noget ekstra for at undgå skader. 

Et godt sted at starte er beskyttelse af dine øre under koncerten. Ørene er følsomme og de store festival højtalere kan gøre alvorlig skade hvis man ikke beskytter ørene korrekt. Kommer du for tæt på højtalerne, kan du hører det ved at musikken lyder forvrænget. Sker det at du kommer for tæt på højtalerne er det vigtigt du sætter et par musik hørerværn i ørene. Disse hørerværn kan fåes som små propper der skal i ørene og musikkens kvalitet bliver ikke påvirket meget af disse propper. 

Går du fra koncerten og føler susen for ørene, har du ikke brugt den rette beskyttelse. Susen for ørene er et tegn på at dine øre har taget skade og at du næste gang skal bruge bedre beskyttelse af dine øre. 

Til koncerter er publikum tæt pakket og man kan hurtigt finde sig selv under publikum, istedet for at være i mellem dem. Det er utrolig farligt at falde i så tætte mennesker masser. Det er derfor vigtigt at du ved hvordan du skal forholde dig, for at undgå disse situationer. Inden du går til koncerten er det vigtigt at du er hydreret, drik massere af vand. Da du vil være omgivet af mennesker, bliver det hurtigt varmt og risikoen for at dehydrere er meget stor. Det er ikke blot dehydreringen der er farlig, men ligeledes når man falder om i mændgen af mennesker, da man risikere at blive trådt på. 

Føler du at det bliver for trængt og du har svært ved at bevæge dig, skal du gå trække bagud mens du søger mod det nærmeste træ eller den nærmeste stolpe. Bag stolper og træer er der tit tomt, da folk ikke kan se scenen fra dette punkt. Her vil du kunne trække vejret og få et overblik over hvordan du kan komme ud af mængden sikkert. 

Hold altid godt øje med andre og pas godt på hinanden, så bliver koncertoplevelsen meget sjovere!