Guide: Valg af kostume til sidste skoledag

Der er ingen grænser for hvilket type kostume, du kan møde op i, når du og din årgang skal fejre sidste skoledag. Det vigtigste på sidste skoledag er at fejre dagen sammen med dine klassekammerater, de yngre elever og lærerne, så for dig gælder det om at finde det kostume, der siger dig noget, og som måske endda siger noget om den forvandling, du har været igennem i dine ni eller ti års skolegang.

 

Sidste skoledag er en helt speciel dag i livet, og for mange glemmer man den aldrig igen. Det er på mange måder på den dag, man træder ud af barndommen og ind i ungdommen og det begyndende voksenliv. Det er dagen, hvor alle dine sure, kolde og våde skoledage slutter for bestandigt.

 

I mange år blev den sidste skoledag fejret som en dag med sjov, ballade, slik og vandkampe. Men de senere er den nye, yngre generation for alvor taget udklædningen til sig, for de har indset at man med fede kostumer kan gøre dagen endnu mere uforglemmelig og for at fejre det nye kapitel i livet som voksen. Det bliver markeret med udklædninger typisk i kostumer inden for forskellige erhverv og uddannelser som bagere, politibetjente, pilot, soldat eller læge og sygeplejerske.

 

Men ligesom med så mange andet har den yngre generation fundet sine egne veje og gjort kostumerne til sidste skoledag til et fyrværkeri af fest og farver. I dag kommer de store elever i langt vildere og vovede kostumer inden for film, superhelte, sportsstjerner foruden frække skolepige kostumer, hippier, indianere, engle, nonner og munke og uendeligt meget andet.

 

Find dit eget kostume til sidste skoledag i junglen af fede kostumer

Men hvilket fede kostume skal du så vælge at købe, når du snart står foran din sidste skoledag. DU vil gerne finde noget, der på en gang er originalt og som på samme tid siger noget om dig og din person. 

 

Er du glad for særlige årtier og deres tidstypiske måde at klæde sig på i datidens modeluner er du måske godt på vej. Det er bare med at finde dit årti fra de sidste 100 år og nyd tidsrejsen. Det kan også være du er fascineret af helte og skurke fra tegneserier, computerspil og film, og så er der endnu mere at vælge imelloem.

 

Du finder nemlig alt lige fra Batman, Superman, Captain America, Star Wars til Harry Potter, eller måske er du mere interesseret i at vise dig som tyroler, turist på Hawaii, livredder i Baywatch, en medvirkende i Grease filmen, gangster, soldat, ridder, zombie eller måske som en blå smølf, hvid fe eller kæk cheerleader?

 

Husk at den sidste skoledag er DIN dag – find et fedt kostume der passer DIG

Du bestemmer selvfølgelig helt selv om du vil være den sjove og opsigtsvækkende type, den uhyggelige figur fra en gyserfilm eller den frække lømmel eller tøs, du aldrig før har turdet være gennem årene i skolen. Med lidt god forberedelse kan I eventuelt forberede jer inden årets fest, og aftale et tema, så I alle kan finde et fedt kostume inden for temaets begrænsninger.

 

Men husk nu at gøre temaet bredt nok, så alle har mulighed for at finde et egnet kostume, man gider at rundt gå i på den store dag. Hvis du føler det kunstigt eller ubehageligt at tage et kostume på, så forsøg at lægge din generthed og dit ubehag til side ved bogstaveligt talt at tage masken – altså kostumet – på, og leve sig ind i rollen. Husk altid det vigtigste: At det fedeste kostume til sidste skoledag er det kostume, som du selv synes er fedt!

Om forfatteren

Passioneret udklædnings-fanatiker med stor viden inden for kostumer og andet udklædning.