Hold varmen ved vintercamping

Vintercamping er ikke kun for garvede campister. Mange vil gerne campere hele året og elsker den stille tid, hvor man kan nyde hinandens selskab og komme tættere på de andre campister. Når man camperer om vinteren, er samværet og hyggen inde i den varme campingvogn endnu mere intens end om sommeren.

Alle campingvogne kan i princippet bruges til vintercamping. Men campingvogne, der specielt er indrettet til camping også om vinteren, er normalt udstyret med anlæg som el- eller vandbåret gulvvarme, el-patron, centralvarme mv., og er derfor ofte en del dyrere end almindelige campingvogne. Men selv om du har en almindelig campingvogn, kan du relativt nemt få eftermonteret varme og el-system, så den bliver bedre rustet til vintercamping.

Hvis du ønsker at campere hele året, vil det ofte fra start være en god idé at vælge en brugt vintervogn, der ofte er fremstillet i Finland, Sverige eller Norge, hvor man har stor erfaring med netop vintercamping. Disse vogne er fra fødselen forsynet med alt det, der skal til for at være egnet til vintercamping. Ofte er såvel sider, tag og bund bedre isoleret end en almindelig campingvogn.

Det er normalt ikke tilrådeligt at bruge sit almindelige fortelt til vintercamping. Køb i stedet et lille vinterfortelt, der er bygget til at kunne bære en større snemængde. Om vinteren bruger du langt mere at sidde inde i vognen end om sommeren, hvor livet stort set leves i forteltet eller under solsejlet. Ved vintercamping skal forteltet mere bruges som entre til vognen, hvor du kan have støvler, ski redskaber mv. stående.

Om vinteren er mange af de lokale samfund lukket ned på vågeblus, så det kan være en spændende oplevelse at gå en rask tur i skoven eller på stranden, hvor naturen viser sig fra den barske side, og hvor du ikke møder så mange turister som om sommeren. De små byer er stille, og der er tid til at udforske områdets seværdigheder, forretninger og spisesteder.

Når du er på vintercamping, er det hyggeligt at møde andre fastligger i pladsens opholdsrum eller aktivitetsrum, der får en helt anden betydning, når vinden hyler om hushjørnerne. Her er det rart at snakke om dagens oplevelser, se fjernsyn eller få gode tips til udflugtsmål.

Der skal ikke så meget til for at komme i gang med vintercamping. Undersøg på internettet hvilke pladser, der har vinteråbent og få evt. din campingforhandler til at gå vognen igennem, inden du begiver dig ud i snemasserne. Det gælder især, hvis du ikke vil campere i Danmark, men planlægger vintercamping i vores nabolande.