Lav dine egne smykker

Lav dine egne smykker

Elsker du smykker, men finder dem for upersonlige? Så kunne det være du skulle kaste dig ud af at lave dine egne smykker. Der findes utrolig mange metoder at lave smykker på og det kan være svært at forklare hvordan man præcist skal gøre. Prøv dog og hold tungen lige i munden og følg denne artikel. Her vil der blive gennemgået flere forskellige metoder der alle kan hjælp dig med at lave dine egne smykker.

Det første du skal lære i denne artikel er at at lukke en perlekæde med en wireklemme og en knudeskjuler, også kaldt Crimp-beads.

Det du skal bruge til denne metode er en wireklemmetang, som de fleste har i deres værkstøjskasse. Udover det skal du bruge noget snor, et smykkewire og en crimp-bead. Alle disse ting kan findes på webshoppen Smyks.dk

Du får nu afvide i trin hvordan du får lavet lukket din perlekæde. Her skal du holde tungen lige i munden. Læs derfor alle trin igennem inden du begynder. Dette er meget vigtigt for at opnå det ønskede resultat.

  1. Tag din wireklemmetang. En wireklemmetang har to typer bid. De har hver deres funktion. Det er de to huller der udgør de to typer bid. Det øverste hold kaldes i fagsproget ”F”, i mens det nederste hul kaldes ”E”. Først trykker du wireklammen flad ved at bruge ”E” typen. Dernæst bruger trykkes wireklemmen sammen med ”F”, så den bliver foldet på midten. Dette gøres dog først når du har gjort følgende: Når alle din smykkewire er kørt igennem alle dine perler kører du enden af snoren igennem wireklemmen og dernæst igennem øsken (låsen), tilbage igennem wireklemmen og de første par perler.
  2. Nu gør du som førnævnt og presser din wireklemme med din wireklemmetang. Først med ”E” typen og derefter med ”F” typen.

Du er nu færdig og har låst din halskæde. Herefter kan du udseendesmæssig årsag vælge at gemme din wireklemme bag en crim-bead, altså en knudeskjuler. Denne metode er til dig der allerede har samlet din perlekæde, hvilket er utrolig enkelt. Det eneste du basalt behøver at bruge er noget smykkewire (snor) og de perler du ønsker. Smykkewiren køres igennem perlerne og derefter lukkes kæden med ovennævnte metode.

Der findes også en anden metode til at lukke en halskæde eller et armbånd. Til dette skal du bruge følgende: pincet, bidtang, lim, perler, silke-perletråd, endedupper med både stort lukket- og lille åbent øje. Når du har dette er du klar til at lukke dit smykke.

  1. Når du har kørt din smykkewire igennem dine perler, skal du binde minimum 3 knuder så stramt du kan lige efter hinanden. Sørg for at knuderne bliver strammet ordentligt til.
  2. Nu har du bundet dine knuder og skal derfor have fat i din bidtang eller saks. Klip det resterende endetråd af, helt tæt på sidste knude.
  3. Find din endedup frem det åbne øje og sørg for knuderne kan være inde i det. Du skal nu have fat i din lim. Placer lim på knuderne og sæt din enderup fast på tråden. Vent til limen tørrer. Tag din medfølgende lås og placer i øjets åbning og luk til.
  4. Du bruger nu samme fremgangmetode, som ved første punkt, i modsatte ende. Når du har bundet dine knuder placere du igen lim på knuderne. Herefter placeres din enderup med stort lukket øje på knuderne. Når det er tørt er din smykke klar til brug.

 

Den sidste metode i vil kunne lære i denne artikel er at flette med perler. Det vil sige at i får snoren til at løbe rundt om hver perle. Mange kender dem under navnet JEWLSCPH Armbånd. Disse typer smykker er utrolig dyre og meget populære. Det mange dog ikke ved er at de er forholdsvis lette at lave.

Det du skal bruge er masser af snøre og 10-12 perler alt efter størrelse på perlerne, samt modtagerens håndled. Når dette er på plads kan du gå i gang med at flette dit armbånd.

  1. Først skal du have klippet 3 stykker snøre, som du derefter samler i en knude. Lav knuden i starten, så dine 3 stykker snøre er frit tilgængelige.
  2. Tag nu en af dine udvalgte perler og placer den på miderste snøre.
  3. Nu skal du have din venstre snøre under miderste snøre, så den miderste snøre nu ligger over den venstre.
  4. Tag nu din højre snøre og før igen under din miderste snøre og træk en perle på din højre snøre. Herfra skal du bare gentage punkt 3 og 4 indtil alle dine perler er på. Det er vigtigt at man får strammet snøren ordentligt efter hver perle. Hvis man ikke får gjort dette vil smykket blive slapt og dermed virke som om det er dårlig kvalitet.

Dette var tre forskellige metoder til at lave dine egne smykker. Nu kan du både lukke smykker og flette et armbånd med perler.