Mobile rejsetips

Når du skal ud og rejse, kan det betale sig lige at tjekke op hvad dit telefonselskab anbefaler. Det kan være forskelligt alt efter om du er i Bibob eller 3 – men nogle ting går altid igen:

  • Når du ringer til Danmark, er det dig som betaler. Taksten afhænger af det land du er i.
  • Når du modtager et opkald fra Danmark, betaler personen som ringer til dig kun til den danske grænse. Du betaler resten, og prisen afhænger af, hvilket land du befinder dig i. Det er især her, at man kan opleve en voldsom regning ved hjemkomst, hvis man ikke lige er opmærksom på det.
  • Når du ankommer til destinationen, gør dig selv den tjeneste at tjekke de forskellige udbydere og hvad priserne er hos de forskellige. Så kan du vælge det billigste netværk, hvilket kan spare dig for mange kroner.
  • Slå data roaming fra, så du ikke er på internettet hele tiden. Dette gælder hvis du har en smartphone, som fx opdaterer mails, facebook og andet.

 
Hvis du er opmærksom på disse ting, når du skal rejse, er du bedre sikret i mod at få en ubehagelig overraskelse ved næste telefonregning. Dog er det stadig en god ide, lige at kontakte dit telefonselskab, så du er helt sikker på, hvad der gælder i dit tilfælde. 

Om forfatteren

Artikel om gode rejsetips, fordi jeg elsker at rejse.