En dårlig madras giver dårlig søvn

 
Overraskende mange mennesker sover generelt dårligt i deres seng om natten. Nogle tror det skyldes stress eller ledproblemer, mens de færreste er klar over, at en dårlig madras kan være selvsamme medvirkende årsag til stress og ledproblemer.
En god nats søvn er yderst vigtigt for ens livskvalitet og rent faktisk kan en god nats søvn forebygge en masse sygdomme. Sover man eksempelvis godt, er det videnskabeligt bevist, at man spiser mindre og sundere, og derfor forebygger en god søvn overvægt.
En god nats søvn gør os også bedre til at koncentrere os og dermed til at yde mere og lære mere.
Det er der desværre mange, der stadigvæk glemmer, og nogle arver endda en 30 år gamle seng fra deres forældre eller andet, fordi de tror, at en seng holder evigt. Det gør den ikke, og skal skiftes ud, når den er slidt. Desuden er vi alle sammen forskellige, og skal derfor have forskellige madrasser. Nogle skal have en hård madras for at ligge godt, mens andre skal have en blød madras.
Det kræver sådan set bare, at man sætter sig lidt ind i madrastyper og ikke bare køber en Dunlopillo seng, fordi man ved, at de som regel er gode.
De fleste forhandlere er i dag meget hjælpsomme, og de har fået et smart computersystem, der kan måle hvordan din krop ligger på en madras, og dermed finde den rigtige madrastype til dig. Sengen er altså det forkert sted at spare penge, da en god seng og en god nattesøvn er med til at øge vores livskvalitet og få os til at yde mere. Det giver overskud og energi.
Så derfor må man hellere bruge lidt flere penge på eksempelvis en Auping seng, i stedet for at købe den første og billigste, man ser. Det betaler sig i længden, og husk at en vedligehold seng sagtens kan holde i 15 år eller mere