Er det tid til et nyt køleskab?

 
Et køleskab har som regel en lang levetid på omkring 10 år. Teknologien bliver ved med at udvide og forbedre sig, og det betyder også, at der er sket meget siden, du sidst har været ude og købe et køleskab.
Derfor er det smart, at man sætter sig ind i de ændringer der er sket, siden man sidst købte køleskab, så man ved, hvad man kan forvente, når man går til forhandleren.
Dernæst er det også smart på forhånd at finde ud af, hvad man egentlig har brug for. Et amerikaner køleskab er måske flot, men bruger meget strøm og tager meget plads. Det ville dumt at købe medmindre man er en stor familie og har brug for så meget plads. Desuden bør man også overveje om et amerikanerkøleskab overhovedet er nødvendigt, selvom man er en stor familie, da det bruger meget mere strøm end et almindeligt køleskab.
Strømforbruget betyder nemlig rigtig meget for miljøet og faktisk også din pengepung i sidste ende.
Som udgangspunkt bør man altid gå efter et køleskab med energimærke A.  Vi bør alle værne om miljøet, og derfor vælge det mest miljøvenlige produkter, så vi skader miljøet mindst muligt.
Er man ekstra prisbevidst kan man kigge på tallene, der står på energimærkningen, for selvom energiklasse A er de mest miljøvenlige køleskabe, er der stadigvæk en forskel  inden for klassen.
Faktisk kan det slet ikke betale sig at købe et billigere køleskab med en dårligere energimærkning end A, da du jo også skal betale for det større strømforbrug det har.
Hvad der også er værd at huske på, er at energimærkningen daler et trin, når det er 4-5 år gammelt.
Når man så endelig har fundet sig det køleskab man gerne vil have, kan man vælge at gå til den lokale forhandler, eller man kan gå på internettet og søge efter den model man ønsker. På internettet er der også en masse sammenligningssider, så man kan finde den forhandler, hvor modellen er billigst. Det er smart og hurtigt at gøre.