Eternittag

Hvis du ikke lige ved hvad et fibercementtag er, så kan det være du er bedre bekendt med et eternittag. Det er egentlig det samme og dette skyldes, at det materiale som et eternittag er lavet af, er lavet af cement blandet med fibre. Grunden til at det ofte kaldes for et eternittag, er på grund af fabrikatnavnet Eternit, som har produceret størstedelen af de danske eternittage.
Et eternittag er utrolig stærkt og det skyldes netop denne sammenblanding af cement og fibre, som gør at et eternittag opnår samme styrke som beton. Dette er en stor fordel, da et eternittag samtidig er forholdsvis let og derfor er der mange forskellige anvendelsesmuligheder med et eternittag.
Der er også mange andre fordele ved et eternittag. For eksempel er et eternittag forholdsvis vedligeholdelsesfrit og samtidig har det en ganske lang levetid, selv under barske vejrforhold.

Der er også store fordele for hele boligen, ved anvendelse af et eternittag. De boliger som bygges i dag, bliver tættere og tættere og dermed kan der opstå ophobning af fugt som i værste fald kan føre til udbrud af skimmelsvamp. Med et eternittag har bygningen mulighed for at ånde, samtidig med at et eternittag er mere modstandsdygtig overfor svamp og råd end for eksempel et tagltag eller et tagpaptag. Et eternittag har en mere modstandsdygtig overflade, som giver svamp svære vækstbetingelser og holder råd ude.
Netop denne egenskab har været med til at gøre det utroligt populært at vælge et eternittag og der arbejdes stadigvæk på at udvikle på de fordele som der i forvejen er ved et eternittag, så populariteten kan skydes endnu en tak i vejret.

Med al den snak der er om indeklima i dag, så viser et eternittag sig altså at være en rigtig god løsning, hvis man gerne vil opnå et godt indeklima. Endnu en fordel ved et eternittag, et at det har en brandhæmmende virkning, i tilfælde af, at der skulle opstå brænd i en bygning med et eternittag.

Udover disse mange byggemæssige fordele, så er materialet som et eternittag er fremstillet af også ganske miljøvenligt. Et eternittag er nemlig fremstillet af cement, vand, fibre og mineraler. Specielt disse fibre, som bruges til fremstillingen af et eternittag, har været til diskussion. Tidligere brugte man asbestfibre, som senere viste sig at være kræftfremkaldende når man skulle lave et eternittag, men dette er man gået væk fra igen. I dag bruges der cellulosefibre, når der skal laves et eternittag.

Et nyt eternittag med cellulosefibre viste sig imidlertid at være knap så holdbart som før, men i dag leveres et eternittag med cellulosefibre med en garanti på 15 år.