FlowerPot lampen holder liv i de glade 60'ere

En lampe, der i den grad har været i live i mere end 40 år, er den berømte FlowerPot lampe. Lampen afspejler en tid fra 60’erne, også bedre kendt som de glade 60’ere, der udtrykte en masse følelser og ikke mindst en masse farver, der igen blev reflekteret over periodens tankegang og opførsel.

Verner Panton er personen bag FlowerPot lampen og man kan snildt argumentere for, at flowerpower tiden var årsagen til, at Panton fik ideen til FlowerPot lampen. Panton havde også en teori om at folks følelser kunne frembringes via forskellige farver. Denne psykoanalytiske tilgang til en lampe er måske også årsagen til, at FlowerPot lampen har haft så meget succes – og stadig har det!

FlowerPot lampen kommer i en masse forskellige farver. Farverne kan variere, og alt efter hvilket indtryk du vil give dine gæster og hvilken måde du vil indrette dit hjem på, så kan lampen fås i alle de kraftige, rene og endda skrigende farver.

Det velkendte FlowerPot design, er også med til at holde lampen oppe som et af vor tids største design ikoner inden for lamper. De to halvkugler, der vender mod hinanden med åbningerne, hvor den ene er dobbelt så stor som den anden, er et design mange kender og nyder. Desuden er pærens position med til at give en dejlig følelse af lys, der bestemt ikke blænder nogen.

Selvom FlowerPot lampen er virkelig simpel, så er der også plads til små detaljer, såsom ledningen på lampen. Ledningen på lampen er ikke noget man bemærker ofte, men ubevidst er det med til at gøre FlowerPot lampen til et design ikon i særklasse. Ledningen er nemlig i samme farve som lampen selv, og denne lille og simple detalje er med til at give et fantastisk billede af lampen. Dette skyldes, at man alt for godt kender til de hvide eller grå ledninger, der i sidste ende bliver alt for kedelige. Dette har Verner Panton også tænkt over, og dermed en af hans hemmeligheder til den store succes han har fået.

FlowerPot lampen er derfor en lampe, som man bestemt ikke vil fortryde at eje. Der er ej heller en grund til at frygte, at den ikke forbliver et design ikon i fremtiden, for det gør den! Dette skyldes at simpliciteten på FlowerPot lampen og når først, noget har en maksimal simplicitet, så forbliver det genialt for evigt.