Fyringsolie om vinteren

Fyringsolie om vinteren

Kolde vintre kan mærkes på varmeudgifterne hos både boligejere og lejere. De skrappe vejr og klimaforhold stiller flere krav til opvarmning af din bolig end tidligere. Der skal god i gang i varmeapparaterne eller oliefyret for at holde kulden væk, og desværre kan det mærkes på bankkontiene, der bliver mindre og mindre.

 

For at sikre, der ikke bruges flere penge end højst nødvendigt, skal både oliefyr, olietank og fyringsolie være i perfekt stand. Men vinterens frost og kulde indvirker på fyringsolien og oliefyret, da olien kan fryse og ødelægge dit oliefyr ved at udskille stoffer, der tilstopper dysserne og rørsystemet. Almindelige fyringsolier er kun frostsikret ned til fem minusgrader, så du kan blive nødt til at udskifte din normale fyringsolie, hvis du opbevarer den i en overjordisk og udendørs tank. Opbevares din fyringsolie derimod i en underjordisk tank gennem hele vinteren, har du intet at frygte, da jorden som oftest ikke når under de fem minusgrader, som almindelig fyringsolie er frostsikret imod.  

 

Vinterens strenge kår bliver et problem, hvis du opbevarer din fyringsolie i overjordiske tanke, hvor kulde, frost og is rigtig kan få fat. I sådanne scenarier er du nødt til at udskifte din oprindelige fyringsolie, hvis den ikke er frostsikret ned til mere end 5 minusgrader. Ellers vil du opleve, at kvaliteten af fyringsolien forringes, og olien udskiller parafinkrystaller, der tilstopper sugeledningen og får oliefyret til at gå i stå. Sker det, ender vinteren med at blive et dyrt bekendtskab, der kunne være undgået med nogle få justeringer.

 

En hurtig, nem og billig justering ville være at skifte til miljøvenlig fyringsolie, der som oftest er frostsikret ned til tyve minusgrader og har et lavere svovlindhold, så der ikke udskilles så meget skidt, som kan tilstoppe dit oliefyrs rørsystem – en løsning der sparer dig for en masse besvær og penge. Det er ikke alle leverandører, der tilbyder miljøvenlig fyringsolie, men skal du sikres mod vinterens kulde og minusgrader, kan du med fordel skifte leverandør - i hvert fald i løbet af vinteren. Derudover kan du med fordel købe en stor mængde fyringsolie i løbet af sommeren eller efteråret, hvor efterspørgsel ikke er så stor som om vinteren, hvorfor olien ofte kan købes en del billigere. For når vinteren trænger sig på, og boligejere har brug for fyringsolie, stiger prisen som følge af den øgede efterspørgsel.  

Om forfatteren

Læs mere om: fyringsolie priser