Gulvafslibning er så godt som støvfri med ny teknologi

Når boligen skal opfriskes med ny afslebne trægulve, så er støv nu ingen hindring. Med nye maskiner og ny teknologi kan selv meget grimme og slidte trægulve få nyt liv uden at hele huset eller lejligheden støves til. 
Støvfri gulvafslibning er en sensation
For blot nogle ganske få år siden kunne man ikke se en hånd for sig ved gulvafslibning. Men det har heldigvis ændret sig meget nu hvor en række af landets største gulvfirmaer har taget de nye maskiner til sig.

Et godt opslagsværk om trægulve
Du kan få info og gode råd om støvfri gulvafslibning  hos Gulvabc.dk som er et opslagsværk om træ og trægulve.  Her kan du få info om behandling af trægulve samt gode råd om gulvafslibning, gulvafhøvling, rengøring, vedligeholdelse og meget andet fra A - Z.

Hvad er en gulvafslibning?
En gulvafslibning er en måde at afrense den gamle overflade på et gammelt og slidt trægulve. Afslibningen foregår ved hjælp af sandpapir. Men en afslibning er ikke kun en afslibning men derimod mange forskellige processer. Der udføres 4 - 5 afslibninger afhængig gulvets beskaffenhed. Der startes med en grovkornet sandpapir og afsluttes med den helt fine. Herefter har gulvet den rette finish og klar til en ny gulvbehandling med:

  • Lak
  • Lud
  • Olie
  • Voks
  • Sæbe

Såfremt du ikke er helt sikker på hvilken type gulvbehandlng der passer bedst til dine ønsker og behov, så kan du med fordel kigge forbi en større farvehandel eller byggemarked og lade dig inspirere. Her har de et stort udvalg af de enkelte former for gulvbehandling påført forskellige typer trægulve og ikke mindst forskellige træsorter.
Endnu en nyhed
Mulighederne er mange når det gamle trægulv skal friskes op, for ikke nok med at der kan udføres støvfri gulvafslibning, men det er også muligt at indfarve trægulve i stærke rene farver. Som for eksempel postkasserød, blå eller grøn. Det er de nyeste trends indenfor gulvrenovering hvor du kan holde dig opdateret med nyheder på Gulvabc.
 
 
 
 
 

Om forfatteren

John Petersen har i mange år arbejdet med trægulve, og har et indgående kendskab til gulvrenovering. Til hverdag er det arbejdet med gulvafslibning og gulvafhøvling der fylder mest. Men i fritiden fylder trægulve også en del tid med foredrag og messer om trægulvenes fortryllende verden. De mange muligheder gør en stor forskel ved gulvbehandling som facinerer. At et gammelt og slidt trægulv kan blive som nyt med en gulvafslibning er ganske enkelt fantastisk.