Renoveringspulje - solvarme til swimming pool?

Regeringens renoveringspulje som yder skattefrit tilskud til byggematerialer og løn til håndværkere, yder ikke tilskud til mange af de byggematerialer, som ellers kunne forbedre CO2-forbruget i Danmark. Bl.a  ydes der ikke tilskud til isolering af tag eller ydermur, eller til termostater på radiatorer, selvom disse materialer kunne reducere CO2-udslippet ganske meget for det enkelte hus. Men solvarme står højt på regeringens prioriteringsliste, idet man her kan få tilskud til både arbejdsløn og materialer. Vurderingen er formentlig at disse nye solvarme installationer, ud over at kunne reducere miljøpåvirkningerne til opvarmningen, også vil kunne skabe flere nye arbejdspladser.

For ejeren af en swimmingpool eller spa, som ønsker at etablere solvarme til at opvarme badevandet, er dette tiltag meget positivt, for det må man jo så kunne få tilskud til under renoveringspuljen?

Men nej desværre ikke...! Der er nemlig også byggeprojekter som regeringen ikke giver tilskud til - bl.a. swimmingpools, spabade, saunaer, haveanlæg og aircondition. Det skyldes at man ikke vil yde tilskud til projekter, der øger energiforbruget herunder CO2-udslippet. Det er absolut meget forståeligt i disse tider med meget fokus på klimaforandringer, men såfremt man nu har etableret sin pool eller spa og blot vil have mere "grøn" glæde af sit badevand, ved eks. at udskifte sin CO2-forbrugende vandopvarmer med et solvarmeanlæg. Men det kan du heller ikke få tilskud til. Alle poolejere ved, at varmere badevand ville skabe mere badeaktivitet i haven og dermed medvirke til en mere aktiv fritid for både børn og voksne. Det er absolut positivt at renoveringspuljen er vedtaget i mange henseender, men reglerne er lidt for firkantede.

Om forfatteren

Bjorn Gervo har beskæftiget sig med swimmingpools i mange år og er webdirector på http://www.poolguide.dk