Skal jeg vælge mobilt bredbånd?

Om mobil bredbåndsteknologi
Denne innovative teknologi har vist sig meget populær, og udbredelsen af mobilt bredbånd er allerede steget ganske hurtigt. Denne teknologi gør det muligt for forbrugerne at nyde total mobilitet, samt komfort, lethed og fleksibilitet, hvilket er noget, du ikke får med fastnet bredbånd. Med mobilt bredbånd kan du være online, hvor du ønsker, det skal være.

Hvor fastnet bredbånds henviser til at bruge fiberoptiske kabler eller kobber telefon ledninger til at forbinde folk til internettet, gør det mobile bredbånd brug af mobiltelefon-nettet. Det betyder, at du kan bruge mobilt bredbånd overalt, hvor du kan få et mobiltelefon signal. Dette gøres gennem brug af et modem, som du vil modtage, når du tilmelder dig til mobilt bredbånd.

Mobilt bredbånd modems
Det mobile bredbånd modem forbinder dig til internettet via din USB-tilslutning, hvilket betyder, at du ikke behøver strømforsyning, og du kan derfor nyde denne mobile adgang. Disse små kompakte modemer kan let transporteres rundt. Den type af mobile bredbånd, som du vil have, afhænger af dine behov, og udbyderen, som du går gennem.

Er mobilt bredbånd kun for forretningsfolk?
Forretningsfolk kan forventes at finde mobile bredbånd meget nyttigt, hvis de har en tendens til at være udfarende som en del af deres arbejde. Det betyder, at de kan få adgang til et mobilt kontor overalt. Dog kan mange andre mennesker også nyde godt af den mobile bredbåndsteknologi. For eksempel kan studerende opleve, at mobilt bredbånd giver dem øget fleksibilitet og bekvemmelighed.

Dem, der bruger internettet til rekreative formål og gerne vil rejse rundt, kan drage fordel af mobilt bredbånd. Nogle mennesker vil måske endda gerne have mobilt bredbånd i hjemmet. For eksempel dem der ikke har faste bredbåndsforbindelser og ønsker ikke at have fastnet installeret med ledning og kobberadgang som betingelse. Faktisk så kan enhver, der ønsker at nyde den bekvemmelighed, fleksibilitet og mobilitet det mobile bredbånd tilbyder, drage nytte af denne teknologi.

Faktorer at overveje før du beslutter dig for mobilt bredbånd
Det er sandsynligt, at udbredelsen af mobilt bredbånd vil fortsætte med at stige meget hurtigt, men før du tager springet skal du sørge for, at du stiller dig selv nogle vigtige spørgsmål for at afgøre, hvilken pakke vil være det rigtige for dig. Det omfatter:

Hvad vil du bruge mobilt bredbånd til, og deraf hvilken hastighed har du brug for? Hvis du anvender det arbejdsmæssigt, skal du se på de højere hastigheder.

Hvilke forbrugsgrænser har de forskellige udbydere, og vil det være tilstrækkeligt for dig? Forbrugsgrænserne varierer en del fra én udbyder til en anden, så du skal sammenligne dette.

Vil du være i stand til at få ordentlig adgang til internettet baseret på det geografiske område, som du bor, arbejder eller rejser i? Din hastighed og adgang kan påvirkes af din position, fysiske miljø, og signalstyrken i området.

Hvilken slags kontrakt længden vil du ønsker at starte med? De fleste udbydere har specielle tilbud, når du tegner aftaler for seks måneder. Andre tilbyder mobil bredbåndsadgang uden binding

Hvor meget har du råd til at betale? Der er forskellige mobile bredbåndstilbud hos de forskellige udbydere, så sørg for at sammenligne dem for at se, hvad der er på tilbud for at få det bedst egnede og mest overskuelige tilbud.

Plusser og minusser
Der er mange fordele ved at have mobilt bredbånd, og det er grunden til denne teknologi er blevet så populær. Når du har mobilt bredbånd kan du få adgang til internettet, uanset hvor du er, givet du har et mobiltelefon signal, du ikke har de samme data sikkerhedsmæssige risici, som du har med WiFi, du kan få nogle meget konkurrencedygtige tilbud; og du kan nyde et overkommeligt, fleksibelt alternativ til en fastnet-installation derhjemme.

På negativsiden kan overførsel af data på tværs af 3G-net være temmelig dyre, og det betyder, at forbrugsgrænser kan være lave. Desuden er du ikke sikret en given hastighed, da den er afhængig af, hvor du er, og hvor stærkt signalet er.

Hvor vil der ske i fremtiden?
Selvom det er usandsynligt, at mobilt bredbånd vil erstatte fastnet bredbånd i private hjem og i erhvervslivet fuldstændigt, så er der planer om at forbedre den forholdsvis nye teknologi allerede nu. Når 4G-teknologi kommer op at køre måske allerede i 2010, kan denne bidrage til at udjævne eventuelle problemer med begrænset downloads og langsomme hastigheder.

Om forfatteren

Mikkel Larsen driver en uafhængig online servicee, som sikrer brugerne mobilt bredbånd billigst muligt via www.tjek-mobilbredbaand.dk.