Riesling - Kongen af hvidvine

I 1990erne var tyske vine, dermed også Riesling vine, ikke særlig efterspurgte. Tiderne har ændret sig. I mellemtiden, stiger efterspørgelsen på tyske vine enormt. Hos os, er næsten hver anden flaske, vi sender ud, en Tysk vin.

Også i USA har salget af tyske vine fordoblet, og englænderne, behøver ikke mere skamme sig, over at vœre hoved aftager, af tyske vine. I Norge, har de tyske hvidvine sågar overtaget 1. pladsen. Hvad er der sket?

„Godt, hvis jeg har et valg, vil jeg vælge en vin fra Rhein. Fædrelandet giver de allerbedste gaver“, sagde Johan Wolfgang von Goethe, i sin tid. De nu gefejrede renæssance tyske vine, især Rieslingen, giver de store tyske digtere ret. En klassisk digter, en klassisk vin.

Riesling elsker, at trone ned af de varme stejle skråninger, blinke til solen og nyde det forfriskende kølige klima, som tyskland kan tilbyde. Trods det kølige klima, stiller Riesling store krav til efterårs solen. Det er der, hvor druen får sin energi, sin frugtfylde og modnes. På samme tidspunkt, som æblerne modnes og får deres røde og gylden gule farver, perfektionerer den tyske Riesling sig. Sin karataristiske syre minder ikke tilfældigt om æbler, for vinen indeholder, en usædvanlig høj andel af æbelsyre. Denne herb-syrlige aroma, kombineret med noter af abrikoser og ferskner, understreger den tyske rieslings karakter.

20% af vinarealet i tyskland er beplantet med Riesling og vokser i alle vinområder, i landet. Det igennem de sidste 700 år. Rieslingen, har en lang historie, der startede i middelalderen. Ledsag os, på denne spændende rejse igennem de forskellige århundrede og lær en vin at kende, der er lige så varierende og interessant som dens hjemland. Den mangfoldighed den får fra de forskellige relioner, fanger Rieslingen, og giver igen, med sin brede af aromen og smags nuancer. Riesling, altid et interessant valg.

Om forfatteren

Er du interesseret i at prøve vores vine, måske vi har vækket lysten til at prøve vores Riesling vine,  er du velkommen til at besøge vores internet vinhandel www.vinexus.dk.