Tips til anretning

Maden skal være en fryd for øjet, desto størrer bliver nydelsen! Mad der imponerer øjet, er ofte mad, der er gennemført ned til mindste detalje - i farve, form eller som tema. Fx som små tapasretter i snorlige kolonner, i blændende farvesammensætninger eller som mad, der i bogstaveligste forstand står på pinde for dig.

Det er meget simpelt at få din menu til at fremstå lækkert og veltilberedt. Sørg for at lægge det pænt på fadene, ved at pynte med friske grøntsager, evt. skåret kunstfærdigt ud, opnår du nemt et lækkert udseende.

Symmetriske anretninger

Mad på rad og række er velegnet til receptionsmad, buffet eller flotte fester.

Anrettet i glas

Mad og måltider i glas er en ny tendens inden for anretning. Glas kan med fordel bruges til andet end at drikke af.

Prøv at anrette forretten i høje cocktailglas, slanke champagneglas eller almindelig vandglas.

Ved at anrette ingredienserne lagvis opnår man et utroligt elegant udseende. Der er uanede muligheder og du vil opdage at din ret vil fremstå helt anderledes. Madens enkelte dele er i bogstaveligste forstand nemme at skue.

Farver i symfoni

Farven på mange af forårets og efterårets råvarer inviterer i sig selv til at tænke i farvepaletter. Prøv også at afstemme en menu så den ser attraktiv ud gerne 3-4 farver.

Mad med stramme arkitektoniske detaljer

Dygtige kokke er nærmest madarkitekter! Kokkene leger med madens form og farve i lighed med de store klassiske arkitekter, det er detaljerne der tæller.

Prøv med en kartoffelskræller at skrælle en lang strimmel gulerod, rul den sammen og læg den oven på en ting der ser lidt kedelig ud, vær kreativ men hold det enkelt.

Småt og godt

Meget små portioner er delikate i sig selv. Både som forretter, appetizers, og desserter.

Mad i overraskende pakker

Pak maden ind i dej og lad det være en overraskelse, hvad "pakkerne" gemmer.

Mad på spyd

Mad på pinde eller spyd virker indbydende - ikke bare når maden skal grilles.

Sæt også frugt og grønt på pinde i madpakker, til brunch m.m.

Om forfatteren

Mogens Laursen er aktiv blå spejder i Odense-gruppen Polarstjernen og spejderkok i køkkenholdet Les Cinq Chefs.

Interessen for mad blev intensiveret, da Mogens Laursen i 1992 fik konstateret sukkersyge.