Alting betyder noget

At oplevelser fra vores barndom betyder noget er der vist få, der er uenige med mig i. Vores tidligere statsminister har på smukt vis illustreret dette i et interview, der beskriver hvorfor gruppeeksamen er blevet afskaffet.

Nogle mener også at jødeforfølgelserne under  2. Verdenskrig var initieret af en jødisk officer, der generede Hitler mens denne var soldat. Dette traume blev til traumer for en hel del mennesker efterfølgende.

Hvor slemt skal det være før man ønsker at gøre noget ved sine gamle opslidende oplevelser, så de ikke står i vejen for en fornuftig konstruktiv fremtid – både for os selv, men bestemt også for de mennesker vi omgiver os med og har indflydelse på?

Når man siger: ”Det er aldrig for sent at få en lykkelig barndom” betyder det, at gamle temaer kan genforhandles internt, og man ved hjælp af coaching-terapi kan opløse gamle overbevisninger og holdninger. Det er ikke svært for en uddannet psykoterapeut at hjælpe en klient med at skifte fokus og ændre livet til et mere positivt og tiltrækkende. Teknikkerne til at opløse gamle blokeringer er lige så håndfaste værktøjer, som en hammer og skruetrækker er for en tømrer. Alt kan lade sig gøre – hvis man vil.

Om forfatteren

Mikael Hoffmann har siden 1994 været selvstændig og er uddannet ID-psykoterapeut. Han arbejder som psykoterapeut og coach med telefonklienter i hele landet og klinik på Frederiksberg. 

www.MikaelHoffmann.dk