Et skræddersyet jakkesæt vil altid være en fornuftig investering

For bare ti år siden var det meget normalt, at man købte stangtøj, når man skulle have ny jakke og bukser, men i dag ser man en anden tendens. Det er igen blevet moderne at få lavet et skræddersyet jakkesæt, der kan skille sig ud fra alt andet. Folk vil gerne være unikke, hvorfor mange vælger at skille sig ud på deres beklædning.

Desuden handler det for mange også om, at man gerne vil vise sin stil frem – man er bevidst om, at andre ser på en, når man klæder sig anderledes. Et skræddersyet jakkesæt behøver ikke nødvendigvis at være anderledes end meget andet, men man kan hurtigt se, at det er meget velsiddende, hvilket kan have stor betydning.

Ser man tilbage i tiden, kan man følge en interessant udvikling indenfor tøjmoden, hvor også et skræddersyet jakkesæt har forandret sig en del. I dag ser man meget smalle bukseben og korte revers, som man også så tilbage i 80’erne, hvor det hele skulle være tætsiddende. Udviklingen har også ført flere perioder med meget vide bukser med sig, hvor det var passende med en bredskuldret jakke. I tiderne løb har man set mange forskellige typer af skræddersyet tøj, herunder bl.a. jakkesæt, og man ser til stadighed også de mere traditionelle stilarter i bybilledet.

Ser man på andre europæiske lande, så er det meget mere almindeligt, at en mand investerer i et skræddersyet jakkesæt i udlandet, end det er i Danmark. Herhjemme er jeans nærmest blevet en national beklædningsgenstand – selv når man skal i byen. Heldigvis ser man nu igen en tendens, der peger mod, at et skræddersyet jakkesæt igen er en nødvendighed i enhver mands garderobe, som det var tilbage i bl.a. 60’erne.

 Det er ikke mere så accepteret, at man kommer anstigende i upressede bukser og stor sweater. Mange firmaer ser gerne, at deres medarbejdere har forståelse for nødvendigheden af den rigtige påklædning i forskellige sammenhæng. Og selvom det nok aldrig bliver et krav, at man skal eje et skræddersyet jakkesæt, så vil det trods dette altid være en god investering at have et sådan i sin garderobe.