Hvordan ved du egentlig, om du også er clairvoyant?

 

For få år siden begyndte interessen for medier og det okkulte at stige markant blandt os danskere. Med tv programmer som Åndernes Magt på Zulu og Den 6. Sans på TV2, blev vi introduceret til den åndelige verden, som disse clairvoyante medier havde en fantastisk evne til at kommunikere med ånder og afdøde fra det hinsides. Måske begyndte mange i samme omgang at spekulere på, om man selv var clairvoyant eller havde andre, særlige overnaturlige evner, lige som dem, vi så på tv eller læste om i ugebladene.

 

Førhen blev clairvoyance og samtaler med de døde ofte set på som et tabu, og hvis man påstod at være clairvoyant, blev man stemplet som værende ikke rigtig klog. I dag er holdningen til medier og synske personer dog ændret, muligvis især på grund af de store tv-produktioner og de mindre nicheprogrammer, vi har været vidne til. Selv om ikke alle tror på, at der findes folk, der kan tale med ånder, har vi dog fået et mere afslappet forhold til folk, der påstår at have denne evne, og uanset hvad ens holdning er, så er de fleste enige om, at der er god underholdningsværdi i dette emne.

 

Men hvordan finder du ud af, om du selv er clairvoyant? Hvordan kender man forskel på, om det er klarsyn, eller blot en form for sjette sans, man er i besiddelse af? Om du er synsk eller har andre særlige evner, må du derfor bedømme, for svarene på disse spørgsmål er uoverskueligt mange, og selv clairvoyante er uenige om dette. Nogle siger nemlig, at klarsyn er medfødt, altså med andre ord; en evne, som kun få er i besiddelse af, mens andre mener, at vi alle kan lære at se klart, da det blot er en evne, der skal trænes op, præcis som vi træner vores muskler.