Kreativ jobsøgning

Efter finanskrisen er det blevet sværere at få jobs – det har de fleste nyuddannede eller bare uheldige oplevet. Der er blevet skåret ned på de fleste arbejdspladser, og de store fyringsrunder har gjort folk bekymrede og utrygge – forståeligt nok. Men når man så sidder og leder efter fx et pædagogmedhjælper job, så skal man måske tænke lidt ud af boksen, for at komme foran de mange andre som også søger.
 
Man kan fx være kreativ og opsøgende, i stedet for at sidde derhjemme gemt bag sine trygge fire vægge og sende ansøgningerne ud. Gå ud med ansøgningerne til de forskellige steder – Det er jo ikke fordi man mangler tiden, når man er arbejdsløs.
Det viser at man er frisk, social og ikke bange for at gå ud i verden.
 
Udover det, kan man også sørge for at ens ansøgning ikke ligner alle andre. Det er meget forskelligt om det har en positiv eller negativ effekt, men ligemeget hvad, så skaber det ekstra opmærksomhed. Og hellere det, end at der ikke er nogen som kan huske ens ansøgning.
En ide er at printe sin ansøgning på farvet papir. Ikke neon farve, men bare en lysegrøn, gul eller blå nuance, så den skiller sig ud. Man kan også gå hele vejen og komme lidt parfume på, så den også kan duftes. Naturligvis skal man ikke bruge old spice, men en lidt mild duft.
 
Der findes mange måder at gøre ekstra opmærksom på sig selv og sin ansøgning, og det er bare om at brainstorme og være kreativ. Man har jo ikke noget at miste!

Om forfatteren

Jeg er the webmayn som skriver om alt mellem himmel og jord.