Visionboard: Fire skridt der opfylder dine drømme

Du kan tænke dig til dine mål, realisere dine drømme med tankens kraft. Bruger du et visionboard er du et skridt nærmere målet.

Hvad er et visionboard

Et visionboard er en række billeder og en smule tekst, der viser hvad du gerne vil nå. Det er din drøm i billeder. Hvad vil du gerne have, gøre, være.

Du kan også se det som et sæt af personlige mål. Når du sætter dig må, så husk at et mål skal være SMART: Specifikt, Målbart, Realistisk, Accepteret og  Tidsafgrænset.

Lav dit eget visionboard

Trin 1: Find en masse billeder

Klip dem ud fra blade, magasiner, søg på nettet. Det er vigtigt, at det er billeder, der inspirerer dig. Find måske også nogle overskrifter, som du kan klippe ud.

Trin 2: Sorter billederne

De billeder du har fundet skal nu sorteres. Find dine favoritter, og skil dig af med de billeder og overskrifter, der ikke synes at give mening.

Begynd at arrangere billederne. Arbejder du med papirbilleder, så læg dem op på et bord og arranger billederne i forhold til hinanden. Bruger du en computer, så arranger billederne på skærmen, så du synes det ser godt ud og giver mening.

Du kan lave system i tingene, fx inddele billederne i temaer (job/karriere, økonomi, helbred, familie, oplevelser osv.) eller blot arrangere dem, så du synes det bliver pænt.

Fint et godt billede af dig selv. Det skal være et, hvor du er glad.

Trin 3: Sæt dit visionboard op

Er dit visionboard i papir, så er det nu du skal finde limen frem. Lim billederne op på et stort stykke pap eller papir, efter det layout du lavede i trin 2. Billedet af dig selv skal være i midten af det hele.

Laver du det på en computer er fremgangsmåden den samme. Dog skal du ikke bruge lim.

Trin 4: Sæt dit visionboard et tydeligt sted

Sæt nu dit resultat et sted hvor du ser det hver eneste dag. Hæng det på køleskabet, en opslagstavle eller et andet synligt sted.

På en computer kan du have det som skrivebordets baggrundsbillede. Det vigtige er, at du ser dit visionboard tit. Kun på den måde sporer du dine tanker ind på, hvad det er du vil nå, og kun på den måde når du dine mål.

Om forfatteren

Kim Malchau har arbejdet med personlig udvikling og ledelse gennem mange år. Især som deltager og instruktør i ledelseskurser i Det Danske Spejderkorps.