Få et perfekt smil med implantater eller porcelænsfacader

Det er ikke alle, der fra fødsels er blevet tildelt lige stærke tænder, men i dag har man heldigvis mulighed for at gøre utrolig meget for, at alle kan opleve følelsen af et flot smil. Teknologien indenfor tandpleje udvikler sig hele tiden, og man kan få lavet nogle meget flotte nye tænder, både som implantater eller med porcelænsfacader, som ser helt naturlige ud.

Forskellen mellem porcelænsfacader og implantater er, at man porcelænsfacader sætter en front uden på de gamle tænder. Inden man gør dette, bliver tænderne renset grundigt og slebet ned, så facaderne bedre kan hæfte. Endvidere kan de kun påsættes de forreste tænder og ikke kindtænder, hvor det er bedre at anvende implantater. Når det drejer sig om implantater, så anvender man her helt nye tænder. Først fjernes de dårlige tænder, og der sættes et låsesystem fast i kæbeknoglen. De nye tænder er lige så stærke, som de naturlige, hvorfor man ikke skal bekymre sig om, at de pludselig falder ud.  

Utrolig mange få lavet porcelænsfacader, hvis de ikke er tilfredse med deres naturlige tænders udseende – der er en let måde at forny sit smil på, men stadig beholde sine egne tænder som base. Der kan være mange grunde til, at man gerne vil have porcelænsfacader. Det kan dreje sig om for små tænder, lidt skæve eller misfarvede tænder samt mange andre årsager. Når det til gengæld drejer sig om implantater, er årsagen ofte, at de eksisterende tænder simpelthen er i for dårlig stand, eller man har mistet en ved et uheld.

Lige meget hvad årsager er til at man gerne vil have implantater eller porcelænsfacader, så kan tandlæger i dag udrette mindre mirakler med den teknologi, der eksisterer. Er man i tvivl, så spørg tandlægen hvilke muligheder, der foreligger – det er vigtigt, at man har det mest optimale udgangspunkt.