Har du problemer med øjnene?

Der findes rigtig mange mennesker, der har problemer med øjnene på den ene eller anden måde, og det er de færreste der bare lader sig selv leve med det. Det nemmeste er selvfølgelig at gå med briller eller kontaktlinser, hvilket også er hvad de fleste gør. Mange føler dog at brillerne bliver væk, at linserne generer øjnene og at begge dele er urimeligt dyre. Derfor er der flere og flere danskere der tager skeen i den anden hånd, og er mand for deres eget syn!

Vil du have en øjenlaseroperation?
Hvis man har problemer med sit syn, og ikke ser perfekt, er en laseroperation af øjnene en god idé. Her ligger man en engangsbetaling på 25.000-40.000 kroner, og så har man et perfekt syn de mange næste år fremadrettet. Jo tidligere du får din øjenlaseroperation, jo længere vil du også kunne nyde frugten af din operation. Dette skyldes, at øjet ældes samtidig med kroppen, og at man med tiden risikerer at udvikle alderssyn og aldersbetingede øjensygdomme som langsynethed, grå stær og grøn stær. Disse sygdomme kan man desværre ikke helgardere sig imod med en øjenlaseroperation, til gengæld vil der højst sandsynligt gå lang tid, før de gør sig gældende.
En øjenlaseroperation bruges især til at udbedre nærsynethed, langsynethed og mindre bygningsfejl, og det er derfor de fleste mennesker, der kan få glæde af denne type operation - især hvis de er trætte af briller og linser.

Hvad med en linseoperation?
Hvis en øjenlaseroperation ikke passer til dine øjne, kan det være at du skulle overveje at få en linsebehandling i stedet. Linsebehandlinger bruges primært til at behandle alderssyn, grå stær og meget store bygningsfejl, og er altså en metode, der mest bruges af den ældre del af befolkningen. Det er den metode der bruges, hvis ens egen naturlige øjenlinse er blevet så syg og uklar, og forhindrer en i at se så klart som før. Med en linsebehandling udskifter man den syge linse med én i klar plastik, som gøre at lyset brydes mere naturligt i øjet og man ser bedre. 
Så hvis du har problemer med øjnene, findes der muligeder - du behøver ikke bare acceptere det.