Løgnen bag p-pillen

Siden 60´erne har teenage piger og kvinder fået recept på medicin, der laver om på hormonbalancen. Og selv om høje røster har prøvet at advare om faren ved at manipulere med vores hormonsystem - er de druknet i medicinalindustriens kampagne for at kontrollere naturen, som yderligere er blevet bakket op af mange af de praktiserende læger.

At kvinder ikke mere skulle tænke på uønsket graviditet og den frihed dette medførte, faldt i god jord i 60´ernes frihedssind. Hvad vi ikke tænkte på var, at vi fragav vores indre power og kontrollen over vores egen krop - i frihedens navn.

At tendensen nu er, at vi også har brug for "hormonal hjælp" fordi vi kommer i overgangsalderen, er yderligere en "mekanisering" af vore naturlige processer, som trods alt har fungeret perfekt i tusinde af år ! Hormoner er nogle magtfulde substanser som arbejder i meget fintfølende samklang med sind og krop. En kvindes psyke og følelsesmæssige tilstand er nært forbundet med hendes månedlige cyklus.

Udover at kontrollere vores sexuelle udvikling og funktion, hjælper hormonerne også til ved vækstkontrol, muskelopbygning, regulering af fordøjelsessystemet, blodsukkerniveauet, blodtrykket og vores væske balance. De to vigtigste hormoner i en kvindes krop er østrogen og progesterone, hvor progesterone er hormonet over alle hormoner idet at både østrogen og testosterone er lavet af det.

Istedet for at supplere eller duplikere naturens hormoner, laver P-Piller så megen ravage i naturens orden, at kvinder kommer ud for store ubalancer. Det viser sig, at når man får skrællet ind til kernen af dækhistorier og "risiko-fri kampagner" fra medicinalindustiens side, viser der sig et helt andet billede end det vi normalt hører om.

P-Piller kan forårsage op til 150 kemiske forandringer i en kvindes krop og myten om at det er en naturlig måde at korrigere hormonale ubalancer på samt at det er risiko frit, har ført til den store udbredelse P-Pillen har idag. I virkeligheden er bivirkningerne mange og nogle farlige. Det har vist sig at P-Pille brugere har elleve gange større risiko for at få blodpropper. Foruden kvalme, opkastninger, depressioner, selvmordstendenser, øget vægt, migræne-agtige hovedpiner, forandringer i sexlysten, cancer og biokemisk stress har det vist sig at P-Piller med progesterone kan give højt blodtryk, blodsukker ubalancer og  maskuline effekter, så som uønsket hårvækst.

At kvinder idag skal hjælpes gennem puberteten og hjælpes gennem overgangsalderen med kemiske stoffer, er nok den største fornærmelse mod kvindekønnet, hvor omlægning af diæt, vitaminer og mineraler, motion og afstressning kunne være den naturlige hjælp til en naturlig proces. Det er på tide at kvinder tager ansvar for deres egen krop og helbred og ikke lader sig vildlede af misinformerede læger og multinationale medicinalfirmaer.

--------------------------------------------------------------------------------

Litteratur henvisning:

Dr. Ellen Grant;  The Bitter Pill.
Dr. Ellen Grant;  Sexual Chemistry.
Sherrill Sellman;  The Hormone Heresy: What Women MUST Know About Their Hormones.
John R. Lee, M.D. ; What Your Doctor May Not Tell You About Menopause.

Om forfatteren

Helle J Hansen. Marketing Consultant, Coach i personlig/spirituel udvikling, Access Consciousness Facilitator www.lifestyleacacemy.dk