Paradentosebehandling med laser giver mindre smerte til patienten

Holder man ikke sine tænder og tandkød rent kan der udvikles betændelse i det, hvilket kan være yderst smertefuldt. Betændelsen opstår, hvis bakterierne ikke fjernes fra tænder og tandkød, da belægningen (plank) med tiden forkalker og dermed bliver til tandsten. Tandkødsbetændelse er ikke en varig tilstand, men kan behandles, hvis man holder sine tænder rene. Hvis det dog ikke bliver behandlet, kan det udvikle sig til paradentose, hvilket i sidste ende kræver en paradentosebehandling.
Normalt kan en paradentosebehandling var forbundet med smerter, da tandlægen skal rense tandkødet og det dybereliggende væv for at undgå, at der fortsæt sker en opløsning af rodhindefibrene i tandkødet. Lader man det udvikler sig over en længere periode, kan det resultere i tab af tænder, da tandkødslommen mellem den enkelte tand og tandkødet bliver dybere. Selvom mange forbinder en paradentosebehandling med smerte, så er det meget vigtigt, at man tage problemer med tandkødet alvorligt.
Ny teknologi indenfor området betyder, man ny kan få en paradentosebehandling, der både er smerte- og blødningsfri. Ved brug af en særlig laser, Genius Laser, har man mulighed for at operere tandkødet på en meget skånsom måde. Behandlingen er så skånsom, at det kun sjældent er nødvendigt med bedøvelse. Endvidere vil man ikke opleve det store ubehag efter en paradentosebehandling med laser, hvilket ellers er meget normalt, da der ofte er sting, der skal fjernes. Har man problemer med betændelse i tandkødet, er der nu ikke nogen grund til ikke at få det behandlet.