Sådan foretages en narkotikatest

Det kan desværre til tider være nødvendigt, at foretage en narkotikatest. For de fleste er det ikke noget, man stifter bekendtskab til i hverdagen og det kan derfor godt være svært, at finde ud af hvordan man foretager en narkotikatest korrekt. Eftersom det ofte er rimelig grænseoverskridende, at bede en person om at foretage en narkotikatest er det også vigtigt, at det bliver gjort ordentligt.
Selve udførelsen af en narkotikatest vil ofte være grundigt beskrevet i det materiale der følger med testen. Dette er også lidt afhængigt af hvilken type narkotikatest der er tale om, der findes blandt andet både narkotikatest der tester spyt eller tis.
Det svære ved narkotikatesten er mere, at forhindre at der bliver snydt med testen, på samme tid med at man ikke skal forulempe den mistænke for meget. Det er dog som udgangspunkt en god ide, at hele testen foregår under opsyn, så begrænses mulighederne for snyd markant.
Noget af det bedste man kan gøre for, at forhindre snyd med en narkotikatest er ikke, at fortælle den der skal testes om narkotikatesten før den foretages. Hvis man har fået varsel om narkotikatesten tidligere vil det være lettere, at foretage tiltag der skal hjælpe med at give en negativ narkotikatest.
Narkotikatesten kan også kun spore stoffer i kroppen der er blevet indtaget indenfor 4 dage, for en urintest og op til 2 dage for en spyttest. Der findes dog nogle stoffer der er længere tid i kroppen og ligeledes nogle der er kortere tid. Det handler derfor om, at foretage narkotikatesten i forbindelse med, at man har mistanke om at vedkommende har indtaget narkotika.
Narkotikatest til hjemmebrug har normalt en sikkerhed på ca. 97 – 99 %. Det vil sige, at den stort set altid vil give det rigtige resultat. En sådan narkotikatest er dog ikke juridisk bindende, eftersom der er en lille usikkerhed. Det er dog muligt, at sende en positiv narkotikatest til en test på laboratorium hvor man får et helt præcist resultat.
Til slut er det også meget vigtigt, at huske på at personer der har indtaget narkotika godt kan være upåregnelige, specielt hvis de bliver bedt om at tage en narkotikatest. Det kan derfor være en god ide, hvis man er flere til stede når narkotikatesten foretages.