Sådan plejer du dine sko

Der er flere grund til at du bør være gode ved dine sko. Først og fremmest fordi, at skopleje får dine sko til at se pænere ud og også fordi, at de samtidig holder længere.
Når du køber et par nye sko skal de imprægneres inden de tages i brug. Dette gælder også selvom du køber sko der ikke er af læder, såsom et par vans sneakers. Når du går i gang med førstegangs behandlingen af dine sko, skal du huske at give dem mere end et lag. En tommelfingerregel er, at et par nye sko skal have 3 tynde lag frem for et kraftigt. Det mest optimale er, at behandle dem regelmæssigt.
Det er samtidig en god ide at rengøre sko inden du plejer dem. Selvom du måske er typen der køber meget street wear, er dine sko altså stadig pænest når de er rene. Til at gøre dine sko og sneakers rene, kan du benytte dig af en blød børste, en fugtig klud eller en svamp sammen med et plejemiddel.
Sidst men ikke mindst, afgiver din fod en mængde fugt. Så for at undgå svedige og ildelugtende sko, bør du ikke gå med bare tæer. Udover at have sokker på i dine sko, kan du også bruge skoposer til de sko, du ikke går med pt. eller når de ikke lige er sæsonaktuelle.

Om forfatteren

Jeg skriver omkring til, der rører sig i min hverdag. Primært vil jeg komme med gode råd fra A-Z