En TV-mand bliver draget ind i stream-verdenen

Du tænder fjernsynet og lander på en kanal hvor der er reklamer. Du skynder dig at finde en ny kanal, for at konstatere at Sex and the City kører for fuld damp. Da du egentlig ledte efter en hårdkogt action-film, men ikke har andre muligheder, affinder du dig med Sex and the City. Næste minut er der reklamer igen.
Kender du problemet? Du har betalt i dyre domme for at få et godt fjernsyn, og når du endelig har tid til at sætte dig til rette, for at se en spændende dokumentar eller en sjov film, så sendes der intet af det i TV. Personligt fik jeg for nylig nok af dette, og besluttede mig for at undersøge hvad der ellers fandtes af muligheder.
Jeg har længe kendt til Netflix, men efter at have læst den ene kritiske artikel efter den anden, har jeg pænt holdt mig fra deres tjenester. Dog blev jeg denne aften fristet af deres tilbud om en gratis prøvemåned, og den besluttede jeg mig så for at aktivere.
En ny verden åbnes
Jeg læser først om deres anbefalinger for bredbåndshastighed, og ser så at den maksimale og optimale hastighed er 7-12 mbit/s. -Jeg sidder på en 25 mbit/s linje, så jeg vil ikke opleve nogen problemer. Jeg kan sagtens streame HD-tv og HD film over nettet gennem Netflix.
Dernæst beslutter jeg mig for at tilslutte via Facebook, hvilket gør det en del nemmere at oprette sig som ny kunde. Jeg afgiver herefter mine dankortoplysninger, og straks er jeg i gang. Det første jeg bliver bedt om er at udfylde hvilke slags film jeg interesserer mig mest for - dette tog 2-3 minutter, og er godt givet ud. Det betyder nemlig at jeg får anbefalet de film som vurderes at være mest interessante for mig.
Fem minutter efter var jeg fanget af et afsnit fra Prison Break sæson 4. Jeg gennemgik deres indhold og deres tilgængelige film, og blev dernæst glædeligt overrasket over at finde en hel sektion dedikeret udelukkende til danske film.
Ballade med forbindelsen
Midt i en film begyndte den at stoppe for at lagre filmen i bufferen - det er sådan, at når man streamer, så gemmes filmen ikke på computeren, det fungerer nærmest som når man tænder for sit fjernsyn. Der findes sikkert råd for dette, men det anbefales ikke, da det kan medføre brud på ophavsretsloven.
Jeg fandt ud af at der var andre i min husstand der benyttede sig af nettet, og var i færd med at sende en stor fil. Det gav knas med indlæsningen af filmen. Det kræver altså desværre en fri forbindelse hvis man skal se Netflix film gnidningsfrit.
Konklusion
Jeg ved endnu ikke om jeg er helt tilfreds med Netflix' udvalg af film, indtil videre har jeg ikke savnet noget, det skulle måske lige være de sidste nye film - som jeg går ud fra bliver tilføjet løbende.

Om jeg vælger at konvertere mit abonnement til et betalt et af slagsen, må tiden vise - én ting er sikkert - næste afsnit af Prison Break venter!

Om forfatteren

Vi er to brødre, der sammen har http://www.bredbaandpris.dk - en side der beskæftiger sig med bredbånds-internet, og med hjælpsomme artikler, der forklarer hvilke muligheder man som forbruger har. Vi har begge levet hele vores liv med et tastatur i hånden, og en mobiltelefon i lommen - stortset.