Hvorfor ikke bruge gratis online backup

Hvorfor ikke bruge gratis online backup

Backup har altid været en besværlig affære, hele besværet med at brænde cd'er, dvd'er, usb harddiske, eller en usb pind, det er jo ikke sikkert at den lige er i nærheden, kan jo være at der arbejdes på en anden computer. Men hvis du er koblet til internettet, har du en anden mulighed, online backup.

Online backup koster

Hidtil har online backup været forbeholdt de få, men det er det ikke mere. Der er flere internet firmaer der konkurrere om brugerne af de forskellige gratis tjenester, og det gælder også hvad online backup angår, der er endda flere muligheder, og hver mulighed er har sine fordele. Men uanset hvilken tjeneste du vælger så er det et virkelig brugbart gratis tilbud, og der er ikke noget der forhindrer dig i at bruge mere end en, så du ved at kombinerer får sammensat lige det du har brug for.

Hvad kan jeg så bruge online backup til

Du kan bruge det som du vil, hvis du overholder de regler der gælder overalt på internettet, ikke noget med upassende materiale. Men ellers bliver du tilbudt plads til billeder og forskellige filer, det er ikke der alle tolererer mp3-filer, så det må du tjekke med hver enkelt udbyder. Pladsen du bliver tilbudt er også forskellig, men i alle tilfælde er det utroligt hvad der kan fås gratis af online tjenester.

Veteranen Dropbox www.dropbox.com

Dropbox er kendt som en pioner indenfor området gratis online backup, og hører til blandt de store spillere på området. Noget af populariteten skyldes måske den store opmærksomhed Dropbox har fra Open Source miljøet, bl.a. er online tjenesten en integreret del af styresystemet Ubuntu, det burde borge for kvaliteten.

Adrive den store spiller www.adrive.com

Adrive er en anden mulighed, der tilbyder ikke mindre end 50gb gratis online diskplads, og tilbyder som den eneste af de her nævnte spillere, upload af temmelig store filer på engang, derudover gør de ikke meget væsen af sig. Hele grundlaget for denne online service skal findes i deres kommercielle tilbud. Håbet er vel at du lader dig tiltrække af deres udvidede fordele, ved at skrive dig op til en betalt ordning. Men uanset baggrunden er Adrive en rigtig god gratis online backup mulighed.

Skydrive Microsofts tilbud

Microsoft er jo alle steds nærværende, og er også med på banen her. De har deres Windows Live program, som udover Skydrive, omfatter bl.a. email udbyderen Hotmail, som jo nok er mange danskeres mail box, det nok så kendte MSN chat program er også en del af Windows Live initiativet. Skydrive er et brugbart alternativ, men hvis ikke du bruger Hotmail eller MSN, kan det være besværligt at manøvrere ind til sin Skydrive konto.

De er alle brugbare

Online backup er en realitet med al vores aktivitet på nettet, og det er bare begyndelsen på det man kalder cloud computing. Med disse tjenester er det blevet en hel del lettere at ”huske” at tage backup af vigtige filer, det eneste det kræver er en internet forbindelse, og det har de fleste af os. Der kan være mange fordele, og en er at det er lettere at bruge dine filer på forskellige platforme, og forskellige computere. Og sikkerheden for dine data kan der ikke være tvivl om, den udbyder der ønsker dårlig omtale, findes ikke!

Om forfatteren

Gratis internet tjenester og gratis programmer er emnet på forfatterens blog http://www.useit2.dk