Gode råd til middagsselskabet

Kender du det, når du skal have gæster på besøg, og du ikke lige føler, du har nået alt det, du gerne vil? Det kan ofte virke uoverskueligt at nå det hele, når der både skal handels, laves mad og dækkes bord. I denne artikel kommer vi med gode råd, der kan hjælpe dig, næste gang du skal huse et større middagsselskab. 

Køb ind i god tid

Skal du holde et større middagsselskab, skal du sandsynligvis også handle stort ind, og derfor er chancen for du glemmer noget også ret stor. Derfor er det en rigtig god ide at gøre det i god tid, så det ikke er noget, du skal stresse efter. Bliver du stresset allerede i indkøbscenteret, har du forberedt dit sind på, at det også bliver stresset, når du skal lave maden. Tag dig tid og tag det stille og roligt. Husk også at lave en god indkøbsseddel, som du kan følge slavisk. 

Lav noget af maden i forvejen

Når du har gæster, skal du ikke fare rundt efter det ene og det andet. Du skal hygge dig med dine gæster. En metode hvor du kan få frigivet nogle, timer er ved at lave det mad du kan, i forvejen. Lav det eventuelt dagen før, så du har bedre tid til at nyde et glas vin med dine gæster på dagen samt har tid til at gøre dit hjem hyggeligt. 

Dæk bordet pænt

Der er ikke noget værre end at komme til et middagsselskab, der virker useriøst. Det skal dit naturligvis ikke være, og derfor bør du også gøre noget ud af din anretning. Det kan for eksempel være, at du finder dit fine køkkengrej frem som for eksempel din Georg Jensen termokande og så videre. Du bør også gøre noget ud af dit bestik og sørge for at ligge det pænt. Fin og så en pæn dug frem.

Tænk som dine gæster

Det er vigtigt, at du tænker dine gæsters aften igennem. Er der noget, de skal medbringe? Skal de huske at sætte p-skiven? Måske har de ikke en automatisk parkone p skive, så derfor bør du også nævne sådanne ting over for dine gæster. Det kan også være, at du planer for aftenen, og dette bør du også fortælle dine gæster, så de kan forberede sig på dette.

Vi håber, at du kunne bruge guiden! Held og lykke med dit næste selskab.

Om forfatteren

Lilja - Festglad blogger