Gode tips til maling

Vi kommer alle sammen ud for, at vi skal male på et eller andet tidspunkt i vores liv. Det kan være, når vi flytter ind i et hjem, eller når vi flytter ud af vores gamle. Ønsker du ikke at hyre en maler, bør du derfor selv have styr på det mest fundamentale, når du skal male. 

Temperatur når du skal male
Når du skal male, er det bedst, at du gør det ved en temperatur på omkring 20 grader. Maler du i koldere temperaturer, er maling længere tid om at tørre. Maler du, når det er varmere end 20 grader, så bliver kvaliteten ikke lige så god. Ydermere bør du altid se, om du ikke kan komme til at male i dagslys, så du undgår at lave fejl, du er nødt til at rette på et senere tidspunkt. 

Sådan dækker du af

En ting du ikke må undervurdere, når du skal til at male er at dække rigtigt af. Dækker du ikke rigtigt af, så risikerer du, at malingen laver skade på gulv, paneller og så videre. Derfor bør du altid dække gulv og paneller godt af. Har du trægulv, anbefaler vi at, at du dækker af med papir, da det er nemt at tape fast med malertape. Har du et gulvtæppe, er det bedre, at du dækker af med plastik, da der meget hurtigt går hul i papair på gulvtæppe. Det ville jo være rigtig ærgerligt, hvis dit gulvtæppe blev ødelagt under malingen. 

Sørg også altid for at sætte dine møbler ind i midten af det rum, hvor du skal male. Så har du både god plads, og du undgår at komme ud i besværlige stillinger og dermed undgår du også skader.

Held og lykke med dit kommende malerprojekt!

 

Om forfatteren

Lars - Maler på 20'ende år med egen virksomhed