5 gode forslag til budgetvenlige, romantiske dates

Højkulturel dating - Tag til galleri åbning
Disse højkulturelle arrangementer er ofte åbne for offentligheden. Kig i din lokalavis eller sæt dit navn på nogle galleriers mailinglister. Når I kigger på eksklusiv kunst, vil det ikke føles som en lavbudget date. Hvis eftermiddags dates ikke er noget for dig, kan du checke, om galleriet holder aftenåbent - mange gør. Er der fernisering, kan der være gratis vin og ost.

I tillæg får du en vis indsigt i, hvordan din date er. "Hvordan folk reagerer på kunst, siger en masse," siger Marlena Moya. "Er din date åben overfor avantgarde kunst, eller kan hun kun lide klassikere? Hvor vandrer tankerne hen, når han skal beskrive noget abstrakt? "De svar, du kommer til at høre, vil være meget mere oplysende end en samtale, I vil have over en middag.

Litterær dating - Oplev en forfatter læse højt
De fleste former for kulturunderholdning - film, teater, musik, udstillinger osv. - tvinger dig til at hoste op med kontanter. Men der er en slags underholdning, du stort set aldrig skal betale for: højtlæsning af bøger. Boghandlere og biblioteker er i stigende omfang værter for forfatternes højtlæsninger af egne bøger.

Du skal nogle gange booke i god tid, men der er nogle perler imellem – check fx Politikens kulturguide. Vælg en provokerende forfatter, og læsningen skulle give masser af materiale til en spændende diskussion senere på aften.

Check de store boghandleres hjemmesider eller dit lokale bibliotek

Loppe dating - Gå på loppemarked
Loppemarkeder tilbyder timers underholdning, uden noget pres for at bruge penge. Plus, det er en fantastisk måde at udforske en dates personlighed. "Jeg har konstateret, at jeg virkelig kommer til at kende mine dates på loppemarkeder," siger Emilie Svendsen, 32. "Ved at se, hvilke stande en fyr stopper op ved, og hvilke ting han elsker eller hader, lærer jeg en masse om hans smag."

Du kan give daten lidt fokus ved at foreslå en konkurrence om, hvem der kan finde den mest gakkede genstand, eller det grimmeste møbel.

Udendørs dating - Inviter din date med udenfor
Parker og pladser tilbyder mulighed for at hænge ud, og smukke ting at se på - uden entré. Find ud af din dates foretrukne udendørs aktivitet - uanset om det er vandreture, mountainbike cykling eller bare en gåtur, og planlæg jeres rendezvous efter det.

Et andet argument for en frilufts date er, at det får jer til at føle jer mere aktive, end en middag vil gøre. "Da jeg først begyndte at date Susanne, prøvede vi at ride i Dyrehaven og at ro bådene i Frederiksberg Have," siger Martin Bernhard, 30. "Det fik vores legesyge sider frem, og det er skønt at se hinanden udfolde sig fysisk."

Kulinarisk dating - Sæt dine kulinariske evner på prøve
Restaurantbesøg kan hurtigt skære din løncheck i småbidder. Det behøver ikke afholde jer fra at spise et måltid sammen. Check dette gratis alternativ: Grav jer igennem køleskabet og fryseren, og biks et måltid sammen baseret på, hvad I finder. Hvis der er længe siden, du har været ude at handle ind, vil det stille krav til jeres fælles kreativitet. Behøver du idéer til, hvad I skal gøre med det, I finder? Søg efter opskrifter på nettet, og vær ikke bange for at få morgenmad til aftensmad.

Om forfatteren

Stinne Lund er redaktør på DatingNyt.dk, som frit formidler erfaring, fakta, test, tanker og funderinger omkring dating.

Se mere på www.datingnyt.dk